Wonen Pluz
Image default
Aanbiedingen

De voordelen en nadelen van mobiele airco’s

De voordelen en nadelen van mobiele airco’s

Op deze website vind je een overzicht van alle modellen airco’s. Nu zul je jezelf al snel afvragen het aanbod is groot, maar wat is nu echt de beste airco. Dit is een vraag die ook een beetje afhankelijk is van het budget. Een airco is het ideale middel om op de warme zomerdagen wat meer verkoeling in huis te krijgen. Niet alleen voor tijdens het slapen, maar ook voor tijdens het werken als je binnen werkt. Thuiswerken is immers het nieuwe normaal en daardoor zijn er ook steeds meer mensen die investeren in een airco. Met het opwarmende klimaat hebben we steeds meer behoefte aan een beetje verkoeling. We willen immers ook niet te veel ijsjes eten, want ook dat is weer niet gezond!

De belangrijkste voordelen

Natuurlijk heeft een airco bijzonder veel voordelen. Naast de verkoeling geeft het ook een stukje rust aan je hoofd. Veel mensen worden nogal snel moe wanneer het te heet is. De laatste jaren zijn airco’s een stuk goedkoper geworden. Het is dus voor bijna iedereen te behappen om er een in huis te nemen. Daarnaast zijn er ook veel technische innovaties geweest waardoor het stroomverbruik de laatste jaren stukken minder is geworden. 

Een airco gebruikt nog best wel wat stroom, maar niet meer zoals vroeger. Soms zit er ook een verwarming ingebouwd die je weer in de winter kunt gebruiken om het binnen wat warmer te maken. Een airco kan gericht verkoeling en verwarming geven, waardoor het stroomverbruik behapbaar blijft. Als je hem goed onderhoud dan kan hij zo 5 tot 10 jaar meegaan bij dagelijks gebruik in de zomer. Gebruik je hem minder omdat je veel weg bent dan kan het een stuk langer mee gaan.

Enkele kleine nadelen

Een airco kent natuurlijk ook een aantal kleine nadelen. Zo heeft hij maar een beperkt bereik in een grote ruimte zul je dus iets sneller temperatuurverschillen merken. Je zou dit kunnen oplossen door meerdere airco’s aan te schaffen of in hetzelfde gedeelte van de ruimte te blijven zitten. Als je hem niet op tijd een onderhoudsbeurt geeft of even schoon maakt dan kunnen er vieze luchtjes ontstaan. De goedkopere modellen zijn vaak echte energievreters. Let dus altijd goed op het energielabel, want dit levert uiteindelijk het meeste. De aanschafwaarde is niets vergeleken bij de hoge energiekosten die je bij B keuze krijgt.

Een airco onderweg

Een airco past zelfs voor de caravan of camper. Echter kun je dan wel het beste kiezen voor een ander model. Zo zijn er speciale dak airco’s die speciaal gemaakt zijn voor de camper of caravan. Ook de mobiele airco’s kun je hierin kwijt, maar deze nemen dan wel al snel veel ruimte in beslag. Vaak heb je voor de dakairco ook geen ingewikkelde installatie handleiding. Je moet gewoon zorgen dat hij goed vast zit op het dak. En vervolgens kun je het vaak met een afstandsbediening regelen. Dus ook op vakantie kun je met een paar simpele stappen je hoofd koel houden. Bovendien kan je zo ook wat meer genieten van de vakantie.