Wonen Pluz
Image default
Aanbiedingen

EQS geslaagd voor milieuaudit

De productie van de HV-accu en de externe laadprocessen tijdens het rijden zijn belangrijke factoren als het gaat om de milieubalans van een elektroauto. Hierbij gaat Mercedes-Benz in zijn modelberekeningen uit van twee verschillende vereisten: in het EU-elektriciteitsmix scenario wordt rekening gehouden met de Europese elektriciteitsmix voor het laden van de HV-accu; in het regeneratieve scenario daarentegen wordt hernieuwbare energie gebruikt voor de productie van de accucellen en voor de laadprocessen in de gebruiksfase. Beide scenario’s zijn gebaseerd op een kilometerstand van 300.000 km voor de EQS.

Interessante feiten & cijfers: de duurzaamheid van de EQS in één oogopslag

De kathoden van de accucellen van de EQS hebben een kobaltgehalte van 10 %.

De onderdelen van de EQS wegen meer dan 80 kg en zijn voor een deel gemaakt van grondstofbesparende materialen (recyclaten en hernieuwbare grondstoffen) –

Met zijn Cw-waarde vanaf 0,20 is de EQS momenteel de meest aerodynamische productieauto ter wereld. Vergeleken met een aerodynamisch goede elektroauto (met een Cw-waarde van 0,23) levert dit qua actieradius een voordeel op van 4 (WLTP) tot 5 % (Mercedes-langeafstandsmeting).

Het dak van Factory 56, de fabriek waar de EQS wordt gebouwd, is voorzien van 12.000 zonnepanelen. Samen hebben ze een maximumvermogen van circa 5000 kWp waarmee ze jaarlijks ongeveer 30 % van de energiebehoefte van de fabriek dekken. Al met al is de energiebehoefte van Factory 56 met 25 % verminderd in vergelijking met andere fabrieken van Mercedes-Benz.

Zo’n 40 % van het dakoppervlak van Factory 56 is vergroend en in het voorgebouw is voor het eerst gerecycled beton gebruikt.

In 2022 worden in totaal al 8 Mercedes-EQ elektrische modelseries geproduceerd op 7 locaties op 3 continenten.

Voor de vloerbekleding wordt een nieuw garen van geregenereerd nylon gebruikt. 1 ton van dit garen (merknaam ECONYL) bespaart meer dan 6,5 ton CO2 in vergelijking met nieuw materiaal.

Na gebruik in de auto kunnen de accu’s een tweede leven krijgen: bijvoorbeeld in een energieopslagsysteem van Mercedes-Benz Energy. Samen met zijn partners heeft de onderneming al drie grootschalige opslagsystemen met in totaal circa 50 MWh aan energie uit auto-accusystemen op het Duitse elektriciteitsnet aangesloten. Het eerste 2nd-life opslagsysteem werd in oktober 2016 in Lünen, Westfalen, aan het net gekoppeld.

Populaire modellen

De modellen van Mercedes Benz zijn ieder in een Mercedes-Benz klasse ingedeeld. Beginnende bij de A-klasse wat de kleinste varianten zijn loopt de modellenlijn op tot de meest luxe klasses. Mercedes Benz doet het goed in veel klassen maar zeker de A-klasse en CLA springen er qua aantallen uit bij Mercedes Private Lease.

EQA

Het modellengamma van Mercedes was al zo uitgebreid en nu komt het merk ook nog eens met een heleboel elektrische auto’s. De enige houvast die Mercedes-Benz ons bij haar elektrische modellen biedt, zijn de eerste twee letters: EQ. Daarna is het aan de laatste letter om te bepalen over welk model het gaat, in dit geval de EQA. De EQA is het kleinste elektrische model van Mercedes-Benz.

De Mercedes-Benz EQA is de betaalbare elektrische SUV van het Duitse automerk. Een soort elektrische variant van de bestaande GLA, maar wel met een geheel eigen gezicht. Met een actieradius van 426 kilometer is de EQA zeer geschikt voor alledaags gebruik.

Mercedes EQA Private Lease is de voordeligste manier om in een nieuwe Hyundai te rijden.

A-Klasse

De A klasse van Mercedes is een compacte vierdeurs auto, die sinds 1997 wordt geproduceerd. De A klasse is een compacte gezinsauto die concurreert met de vergelijkbare BMW 1 Series en Audi A3. Door een geslaagde restyling spreekt Mercedes Benz met de A Klasse een jongere doelgroep aan.

Mercedes A Klasse Private Lease is een voordelige manier om in een splinternieuwe Mercedes te rijden.

GLB

De Mercedes GLB is de op één na kleinste SUV die je bij het Duitse automerk kunt kopen. Maar die titel betekent in de praktijk bijster weinig. De GLB is namelijk een grote auto met een aanzienlijke hoeveelheid bagageruimte.

Vanzelfsprekend wordt Mercedes GLB Private Lease door meerdere grote en kleine private lease aanbieders.

De GLB is het bewijs dat Mercedes-Benz de verkoopcijfers nauw in de gaten houdt. Eén op de drie auto’s die het merk jaarlijks verkoopt (dat zijn er zo’n 2 miljoen), is namelijk een SUV. Lange tijd had Mercedes alleen kleine en grote SUV’s, maar sinds 2019 is de GLB er als de gulden middenweg. Het is een ideale auto voor gezinnen die een grotere Mercedes willen rijden, maar zich niet scheel willen betalen.

CLA

De keuze van Mercedes-Benz om een 4-deurs coupé te produceren op basis van de A-klasse lag niet voor de hand. De in 2019 geïntroduceerde CLA wordt verkocht als CLA Coupé en CLA Shooting Break. De CLA zit vol met innovatieve technologie.

De CLA rijdt heerlijk en comfortabel en stuurt fijn. De auto is bovendien erg stil. Omdat de auto op de A-klasse is gebaseerd, is hij uitgerust met voorwielaandrijving. 

Met Mercedes CLA Private Lease rijd je een ruime gezinsauto voor een aantrekkelijke prijs.

Sandero

De Sandero is een hatchback. Hij markeerde het begin van de nieuwe profilering van Dacia.

De Dacia Sandero is een hele betaalbare auto die meer dan voldoende laadruimte heeft. Hij wordt aangeprezen als een auto met een onovertroffen verhouding tussen prijs, comfort en prestaties. Hij maakt gebruik van de beproefde techniek van moedermerk Renault zonder dat je de hoofdprijs hoeft te betalen.

Ondanks dat het geen super-de-luxe auto is, wordt elke Sandero geleverd met centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bediende ramen in de voorportieren, zij- en gordijnairbags, een automatisch noodremsysteem en cruise control met een snelheidsbegrenzer.

Via Dacia Sandero Private Lease is het mogelijk om een splinternieuwe auto te rijden zonder dat je aanspraak hoeft te doen op je spaarrekening.

Private Lease

Mercedes modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Mercedes Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

 

Wil je leasen, maar heb je nog geen idee welke auto bij je past? Een Private Lease Vergelijker biedt dan uitkomst. Filter in de private lease-vergelijker op verschillende categorieën. Bepaal bijvoorbeeld je budget, de looptijd, het aantal deuren en het aantal kilometer dat je verwacht te rijden. Je ziet nu precies welke auto’s aan jouw wensen voldoen.

Regelmatig hebben aanbieders scherpe aanbiedingen. Het is de moeite waard om dit goed in de gaten te houden want een korting van €20 per maand levert je, bij een looptijd van 60 maanden, een totaalvoordeel op van € 1.200. Maar is een goedkope deal ook daadwerkelijk een goede deal? Dit is helaas zeker niet altijd het geval. Contractvoorwaarden zoals een strenge opzegvoorwaarden of een hoge meerprijs per kilometer kunnen een private lease aanbieding toch minder aantrekkelijk maken.