Wonen Pluz
Image default
Aanbiedingen

Tips voor voldoende beweging

Dat we meer moeten bewegen, dat moge duidelijk zijn. Toch blijkt, dat een groot deel van de mensen het lastig vindt om dit te kunnen doen. Er wordt namelijk vaak gezegd dat er geen tot weinig tijd is, terwijl er wel tijd is voor andere zaken. Het is dus vaak een kwestie van prioriteit in plaats van tijd. Om je een idee te geven hoe jij ervoor kunt zorgen dat je dagelijks voldoende beweegt, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zodat ook jij aan je dagelijkse 30 minuten beweging kunt komen. Lukt het je momenteel niet, dan is het zeker aan te raden hier eens goed naar de kijken.

 

Ga wandelen in de pauze

 

Ben jij geen type voor de sportschool en laat je de dumbbells en Foam roller liever links liggen, dan doe je er goed aan om tijdens je werk in de pauze eens wat vaker te gaan wandelen. De lunchpauze is hiervoor natuurlijk bij uitstek geschikt. Zo kom je direct aan je dagelijkse beweging en kun je ook even je hoofd leegmaken. Wel zo fijn wanneer je een drukke baan hebt. Heb jij deze mogelijkheid niet, geen enkel probleem, dan kun je natuurlijk ook gewoon na je werk een eindje gaan wandelen.

 

Pak wat vaker de fiets

Is het springen op een Plyo box in de sportschool niets voor jou, pak dan gewoon eens wat vaker de fiets. Dit kan in de sportschool zijn, maar natuurlijk ook gewoon thuis of naar je werk. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je niet de e-bike pakt en de volledige ondersteuning aanzet, dan heeft het natuurlijk nog weinig tot geen effect. Heb je geen fiets, dan is het wellicht goed om eens te kijken of het niet verstandig is om er eentje aan te schaffen. Zo kun je ook naar je werk bijvoorbeeld eens wat vaker de fiets pakken.