Wonen Pluz
Image default
Aanbiedingen

Waarop letten bij het kopen van een keukenmachine

Waarop letten bij het kopen van een keukenmachine

Bent u op zoek naar een keukenmachine die hakt, maalt, in blokjes snijdt, pureert en nog veel meer? Om de beste keukenmachine voor u te kiezen, moet u rekening houden met alle functies die u nodig hebt voor uw favoriete recepten en de gebruikelijke keukentaken van de thuiskok.

  • Capaciteit. Keukenmachines zijn er in veel verschillende maten en volumes. De grootte van de keukenmachine is gebaseerd op de grootte van de werkkom. Ik heb modellen getest met een capaciteit van 11 tot 14 kopjes, maar er zijn ook keukenmachines met een minikom en minihakmolen en kommen van slechts 3 kopjes. Voor een huishouden met twee of meer personen zou ik ten minste een model met 8 kopjes aanraden in plaats van een mini-keukenmachine en, als u de opslagruimte hebt, een grote keukenmachine, voor het geval dat.
  • Snelheid. De meeste recepten met keukenmachines vereisen het mengen of hakken op een hoge of lage snelheid en daarom wilt u een processor met ten minste twee snelheden en een krachtige motor. De meest gebruikelijke configuratie is een lage, hoge en pulserende optie. Er zijn enkele keukenmachines met slechts één snelheid, maar dat is zeer beperkend, dus zoek een keukenmachine met ten minste een aantal snelheden. Er zijn enkele keukenmachines met slechts één snelheid, maar dat is zeer beperkend, dus zoek een keukenmachine met ten minste een aantal snelheden.
  • Hulpstukken. Hoewel uw keukenmachine philips voornamelijk bestaat uit twee draaiende messen, zijn er tal van andere hulpstukken die de mogelijkheden van uw processor kunnen uitbreiden. Sommige hebben meerdere hulpstukken, zoals schijven om te raspen, versnipperen en snijden, deegbladen om brooddeeg te kneden en hulpstukken om room op te kloppen, noten te hakken, fruit te persen of groenten te snijden. Als u weet welke taken u het meest zult uitvoeren, controleer dan of uw processor de messen en hulpstukken bevat die u nodig hebt, zoals het juiste mengblad, hakmes, snijmes of citruspers. Sommige modellen keukenmachines, zoals de Braun, worden geleverd met veel van deze hulpstukken, terwijl andere apart moeten worden aangeschaft. Dus afhankelijk van uw behoeften op het gebied van voedselverwerking kan dit iets zijn om te overwegen. Vergeet niet dat hulpstukken niet moeilijk te reinigen moeten zijn, en u moet zeker controleren of ze in de vaatwasser kunnen.
  • Materialen. U kunt ook rekening houden met de materialen waarvan de keukenmachine philips is gemaakt. Als u van plan bent hem vaak te gebruiken en misschien niet de meest voorzichtige kok in de keuken bent, overweeg dan een stevige keukenmachine philips van roestvrij staal in plaats van een keukenmachine philips met een plastic bodem, die misschien minder duur is maar vatbaarder voor breuk. De meeste kommen van keukenmachines zijn gemaakt van hard plastic dat gemakkelijk schoon te maken en vaatwasmachinebestendig is, maar sommige zijn steviger dan andere. Als u de gelegenheid hebt om de keukenmachine philips aan te raken en vast te houden voordat u hem koopt, zorg er dan voor dat de plastic kom en het deksel sterk genoeg zijn om tegen een stootje te kunnen zonder te breken.