Wonen Pluz
Image default
Bouwen en verbouwen

Wat is biobased bouwen?

Heb je wel eens gehoord van biobased bouwen? Bij biobased bouwen gaat het om het gebruik van materialen gemaakt van hernieuwbare plantaardige en dierlijke bronnen, zoals hout, stro, wol en zelfs insecten! Deze materialen zijn niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk, maar hebben vaak ook voordelen als natuurlijke isolatie en koolstofvastlegging. Biobased bouwtechnieken omvatten ook het gebruik van technieken als passieve zonne-energie om het energieverbruik te verminderen. Dus als je de volgende keer in de markt bent voor een nieuw huis of kantoorruimte, overweeg dan om er een te zoeken die gebruik maakt van biobased bouwmaterialen en bouwtechnieken. Je portemonnee (en de planeet) zullen je dankbaar zijn!

De voordelen van biobased bouwen

Bio based bouwen met Warmteplan draait om het gebruik van materialen die afkomstig zijn van hernieuwbare bronnen, in plaats van te vertrouwen op niet-hernieuwbare, vervuilende materialen zoals plastic. Biobased bouwen kan vele voordelen hebben voor het milieu, onze gezondheid en zelfs onze portemonnee. Bedenk eens hoeveel energie en vervuiling bespaard wordt door het niet produceren en vervoeren van niet-hernieuwbare materialen als staal en beton. Biobased bouwmaterialen hebben ook het potentieel om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren, omdat veel ervan van nature bestand zijn tegen schimmel, meeldauw en ongedierte. En met de groeiende vraag naar biobased materialen worden hun prijzen steeds concurrerender met traditionele opties. Dus waarom niet groen gaan met je volgende bouwproject? Biobased bouwen is een win-win situatie voor iedereen.

Nieuwe trends op het gebied van bio based bouwen

Als je geïnteresseerd bent in duurzaamheid, is biobased bouwen met Warmteplan zeker iets om in de gaten te houden. Biobased bouwmaterialen worden gemaakt van hernieuwbare plantaardige en dierlijke materialen, in plaats van traditionele producten op basis van aardolie. Deze materialen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ze hebben vaak ook unieke eigenschappen die traditionele materialen niet kunnen evenaren. Houtvezels kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om sterkere en beter isolerende materialen te maken dan traditionele houtproducten. En onderzoekers experimenteren ook met het gebruik van agrarische bijproducten zoals stro en maïsstengels om bakstenen en isolatie te maken. Biobased bouwen heeft de potentie om een revolutie teweeg te brengen in de bouwsector, wat in de toekomst kan leiden tot duurzamere en innovatievere gebouwen.

Bio based bouwen is de toekomst

Biobased bouwen met Warmteplan is de toekomst, heel eenvoudig. Door natuurlijke materialen als bamboe, kurk en stro te gebruiken in de bouw, kunnen we onze afhankelijkheid van synthetische materialen en hun schadelijke uitstoot verminderen. Biobased bouwen biedt ook een oplossing voor het verminderen van afval; zaken als wijnkurken en agrarische bijproducten kunnen worden hergebruikt als bouwmateriaal.

https://www.warmteplan.nl/