Wonen Pluz
Image default
Bouwen en verbouwen

Wat kost een buitenschilder?

Een veel gestelde vraag van klanten aan ervaren schilders is: “Wat kost een buitenschilder in Amsterdam?” Deze vraag heeft u misschien ook weleens gesteld aan een bedrijf. Sommige mensen hebben een indicatie over hoeveel een buitenschilder ze gaat kosten en anderen hebben geen flauw idee. In deze artikel wordt deze vraag voor eens en voor altijd beantwoord en worden ook alle details over de verschillende prijsfactoren uitgelegd. Leest u mee?

Kosten buitenschilder

Over het algemeen zijn de kosten voor buitenschilderwerk altijd iets hoger in vergelijking met die voor binnenschilderwerk. Het tarief wordt zoals gebruikelijk is per vierkante meter geschat en wel tussen € 35,- en € 40,-. Vergeet natuurlijk niet dat dit slechts een indicatieve prijs is.

Bij de officiële factuur voor het buitenschilderwerk (kostencalculatie) zijn er enkele factoren die een rol spelen. De grootte van het huis, het type gevelbekleding die u heeft, de keuze die gemaakt wordt bij het kiezen van de verschillende verfproducten en het voorbereidend werk dat gedaan moet worden zijn allemaal factoren die meewegen in de kostencalculatie.

De grootte en het type gevelbekleding

Elk huis is anders. De belangrijkste factoren of de twee eerste factoren waarop de schilder let bij het berekenen van een “grove gemiddelde prijs” is de grootte van uw woning of gebouw en het type gevelbekleding. Hij hanteert hierbij de oppervlaktes bij het toepassen van zijn formule. Hij kan dan aan de hand daarvan een berekening maken en meteen antwoord geven op uw vraag. Zorg er dus voor dat u bij een persoonlijk gesprek met de schilder de totale oppervlakte en het type gevelbekleding van het gebouw in gedachten hebt of ergens hebt opgetekend voor een vlotte afhandeling. Het is ook mogelijk dat er een korting wordt aangeboden wanneer het een groot gebouw of woning betreft. En als dat niet het geval is, mag u het natuurlijk proberen. Trouwens nee heb je, maar ja kan je krijgen.

Keuze van verfproducten

Nadat de buitenschilder het type gevelbekleding van uw gebouw heeft vastgesteld, weet hij dan ook meteen welke verfproducten hij nodig heeft. Bij het bepalen welk type verf gebruikt moet worden, let de buitenschilder op de kozijnen, deuren en de gevelbekleding (hout of kunst). Die hebben elk hun eigen type verf nodig. Er wordt verder rekening gehouden met de arbeidskosten (hoeveel man nodig is voor het werk gelet op de grootte).

Voorbereiding Het voorbereidend werk omvat al het werk dat gedaan moet worden voordat er met verven gestart kan worden. Denk hierbij aan de schoonmaak, herstellen van scheurtjes of gaten en de hoeveelheid priming die nodig is.

Deze voorbereiding is belangrijk voor de duurzaamheid. De staat van het gebouw (hoeveel keren het gebouw werd geverfd en hoelang het al bestaat) bepaalt in grote lijnen de voorbereiding die nodig. Dit is een punt dat vaak over het hoofd wordt gezien bij het opvragen van de prijs. Maakt u zich dus geen zorgen als u tot deze groep hoort.

Is uw vraag nu beantwoord? Klik dan op deze link voor een vrijblijvend offerte buitenschilderwerk of juist voor meer vragen!

https://wamgroep.nl/