Wonen Pluz
Image default
Bouwen en verbouwen

Werken bij een bouwkundig tekenbureau

Voor sommige mensen is een mooi tekenbureau hun droomwerkplek. Bij een tekenbureau houd je je bezig met het maken van bouwtekeningen voor allerlei verschillende bouwprojecten. Het werk bij een tekenbureau kan erg uitdagend en divers zijn. Er is niet een vast profiel of cv dat je zou moeten hebben om bij een tekenbureau aan het werk te kunnen komen. Er zijn verschillende mogelijkheden waarmee je zou kunnen komen te werken bij een tekenbureau. Mensen die bij een tekenbureau werken hebben verschillende achtergronden. Er zijn verschillende opleidingen die je zou kunnen doen. Over die verschillende geschikte opleidingen kun je hier meer lezen.

Welke studie heb je nodig?

Er zijn verschillende studies mogelijk waarmee mensen kunnen komen te werken bij een goed aangeschreven bouwkundig tekenbureau. Veel mensen die bij een bouwkundig tekenbureau werken hebben bijvoorbeeld de studie bouwkunde afgerond. Dit is een studie die te volgen is op HBO niveau. Nadat je de havo afgerond hebt zou je dus aan deze HBO studie bouwkunde kunnen beginnen. De HBO opleiding wordt op verschillende plekken bij verschillende hogescholen in Nederland aangeboden. Ook op universitair niveau kun je er voor kiezen om een opleiding te doen in de richting van bouwkunde. De universiteit in Delft heeft bijvoorbeeld een aanbod in verschillende bouwtechnische opleidingen.

Wat is het loon?

Wanneer je overweegt om een opleiding te gaan doen die er voor zou kunnen zorgen dat je bij een bouwkundig tekenbureau aan het werk kunt gaan, zul je misschien ook wel geïnteresseerd zijn in het loon dat je kunt gaan verwachten wanneer je hier aan de slag gaat. Loon is natuurlijk niet de belangrijkste factor. Werkplezier en voldoening uit je werk halen is veel belangrijker dan wat je verdient. Echter, toch is het vaak ook leuk om te weten wat je ongeveer zult gaan verdienen. Het is te verwachten dat je ongeveer 3889 euro per maand zult gaan verdienen wanneer je een HBO bouwkunde studie succesvol hebt afgerond en ervaring op doet in dit vakgebied.