Wonen Pluz
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Een Velux dakvenster in uw huis

Dakramen gaan normaal gesproken lang mee. Toch is het geen slecht idee om uw dakvenster een nieuw leven in te blazen. Een veelgehoorde klacht is dat oude dakramen slecht isoleren. Met oog op uw energiekosten is dit al een reden om hier serieus werk van te maken.

Voordelen van een Velux dakkapel

  • Meer lichtinval vergeleken met een traditionele dakkapel
  • Ook wanneer de ramen dicht zijn kunt u goed ventileren
  • De ramen van de dakkapel zijn eenvoudig schoon te maken
  • Meestal kunnen ze geplaatst worden zonder een vergunning
  • Zowel van binnen als buiten mooi afgewerkt
  • Een goede isolatie
  • Het plaatsen kan snel een eenvoudig

Om welke redenen wordt er gekozen voor een dakkapel

Een belangrijke reden is dat het zorgt voor meer woonruimte. In tegenstelling tot een dakraam komt er extra beloopbare vloeroppervlakte bij. Hierdoor heeft de makelaar ook het recht om in de toekomst meer vierkante meter te vermelden bij het verkopen van het huis. Een ander voordeel van een dakkapel is dat het meer licht brengt in het huis. We weten allemaal dat een zolderruimte behoorlijk donker kan zijn. Een eigenschap van een dakkapel is dat het de zon binnen brengt. Uw zolderruimte zal hierdoor geschikt zijn om fatsoenlijk te bewonen. Heeft u kinderen in huis? Zij kunnen deze ruimte gebruiken als studiekamer. Ook kan het gebruikt worden als gastkamer. Zoals eerder gezegd komt er meer woonruimte, en dus meer woonoppervlak bij. Hierdoor gaat de waarde van het huis omhoog. Dit kan ook een reden zijn om te kiezen voor een dakkapel. Als het gaat om een koopwoning is het zeker een goede investering. Ten slotte zorgt het er voor dat uw woning meer onderscheidend vermogen krijgt dan de buren. Bij een verkoop kan dit een extra punt zijn.

Kiest u voor een Velux dakvenster?

Is uw keuze gevallen op een Velux dakvenster? Heel goed! U creert een extra oppervlakte die gebruikt kan worden om in te leven. Wist u dat een Velux dakvenster kan beschikken over geevanceerde technische opties? Daarbij kunt u denken aan ramen bediend op afstand, regen- en winddetectie. Zoekt u een aanbieder van Velux dakvensters? Wellicht kunnen ze bij Dakramen Nederland u advies geven bij het aanschaffen van een dakvenster.

https://dakramennederland.nl/