Wonen Pluz
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Vloeibare siliconen dakcoating

Waarom moet je je dak regelmatig onderhouden?

Het dak is een belangrijk onderdeel van je woning dat zeker niet verwaarloosd mag worden. Het dak beschermt je huis namelijk tegen de verschillende weersomstandigheden en speelt een belangrijke rol in de isolatie. Daken die niet regelmatig onderhouden worden, kunnen ernstige schade aan je woning toebrengen. Zo kunnen er lekkages of vochtplekken ontstaan en kan de fundering van de woning aangetast worden. Bovendien kunnen er op deze vochtplekken schimmels groeien, waardoor ook je gezondheid gevaar loopt. We raden je daarom aan om je dak op regelmatige basis te laten inspecteren en eventuele schade meteen te herstellen.

De dakbedekking vervangen van een plat dak

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een plat dak. De dakbedekking van een plat dak bestaat meestal uit bitumen, pvc of staal. Om lekkages of andere problemen te voorkomen, moet de dakbedekking van een plat dak elke 15 jaar vernieuwd worden. Dakbedekking vervangen is niet eenvoudig. Bij Platdakherstel hebben ze daarom een speciale dakcoating ontwikkeld, waarmee je je dak op een zeer eenvoudige manier kan herstellen. Dankzij deze coating wordt je dak bovendien extra beschermd en is de kans op een lekkage miniem.

De voordelen van een vloeibare siliconen dakcoating

De vloeibare siliconen dakcoating van Platdakherstel is een revolutionair product dat voor uitstekende resultaten zorgt. Dankzij dit naadloos systeem verdwijnen alle zwakke plekken in het dak meteen. De siliconen coating hecht perfect op de oude bitumen bedekking en is na een uur al regenbestendig. Deze unieke coating is ook een belangrijke factor voor de isolatie van je woning. Deze dakbedekking is namelijk zonreflecterend, waardoor je huis niet snel opwarmt. Op deze manier bespaar je enorm veel energie en haal je een maximaal rendement uit je zonnepanelen.

Hoe moet je je dakbedekking vervangen

Tijdens het aanbrengen van de vloeibare siliconen dakbedekking moet je wel met een aantal elementen rekening houden. Zo moet je eerst en vooral een veiligheidsplan opstellen. Dakwerken brengen altijd wat risico met zich mee en je moet je hier dan ook goed op voorbereiden. Verder moet je de oude dakbedekking grondig schoonmaken. De siliconen coating kan namelijk enkel aan een schoon en vetvrij oppervlak hechten. Ten slotte moet je bij de minste twijfel experts inschakelen. Zodra je merkt dat er zwakke plekken op het dak achterblijven, laat je dit best meteen door een professioneel bedrijf nakijken.

https://www.platdakherstel.nl/