Wonen Pluz
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Welk zonnescherm is het meest geschikt voor in de tuin

Het duurt misschien nog wel even, maar de zomer is toch echt alweer onderweg. Op het moment van schrijven is het eind december. Dan klinkt het misschien heel gek om het nu al over zonwering te hebben, maar natuurlijk doen wij dit met een reden.

De voornaamste reden waarom wij het ook gedurende de wintermaanden veel over zonwering hebben, is het feit dat zonwering gedurende de zomermaanden nogal de nodige levertijden met zich meebrengt.

Daarom is het voor nu alvast een goed idee om over zonwering na te denken, wanneer u er behoefte aan heeft. Heeft u bijvoorbeeld behoefte aan zonwering in de tuin? Dan kunt u online nu al verschillende zonneschermen tuin vinden.

Maar daar komt dan die veelgestelde vraag, wel zonnescherm is nou het meest geschikt voor gebruik in de tuin. En nee, dan hebben wij het niet over een parasol of een zweefparasol, maar meer over pergola’s, knikarmschermen, veranda’s en ga zo maar door.

Zonneschermen met knikarm

Het meest populair zijn de zonneschermen met knikarm. Elk jaar weer, worden er meer verkocht dan voorgaande jaren en dat wil natuurlijk wel wat zeggen. De populariteit heeft vooral te maken met het feit dat knikarmscherm zeer flexibel zijn in gebruik en daarnaast redelijk eenvoudig te monteren (zelf).

Daarnaast vallen de prijzen onder de goedkoopste zonneschermen prijzen, een knikarmscherm met een gesloten cassette koopt u namelijk bij een webwinkel als zonweringbestellen.nl al vanaf €754. En dit is de meest scherpe prijs die u zult vinden voor knikarmschermen van deze soort kwaliteit!

Zonneschermen met knikarm voordelen

Een zonnescherm met knikarm kan handmatig worden bediend, of met een draaischakelaar of afstandsbediening. Ook kan een knikarmscherm makkelijk in- en uitgeschoven worden. Wanneer het dus erg zonnig is en er behoefte is aan meer zonwering, dan schuift u het scherm uit en wanneer het niet langer nodig is, schuift u het weer in.

Nog een voordeel is dat knikarmschermen weinig ruimte in beslag nemen. Minder dan bijvoorbeeld een pergola of een veranda. Hierdoor zijn ze dan ook voor vrijwel elke tuin geschikt en doordat ze op maat besteld kunnen worden, past het vrijwel altijd in een tuin.

Zonneschermen met knikarm nadelen

Natuurlijk zijn er ook altijd wel een paar nadelen te vinden. Zo is een knikarmscherm geen permanente soort zonwering. Wanneer je bijvoorbeeld een veranda plaatst, dan heb je ook zonwering in de tuin, die tegelijkertijd ook zorgt voor minder lichtinval in huis.

Hoewel anders wordt beweerd, hebben knikarmschermen toch wel regelmatig onderhoud nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schoonhouden van het doek, maar ook aan het onderhouden van de draaiende delen. Ook kun je wat moeite ondervinden met het afstellen van de motor, wanneer je kiest voor elektrische bediening. Hier kan wel een hoop informatie voor worden gevonden, maar toch is het verstandig om er rekening mee te houden!

Daarom Zonweringbestellen.nl

  • De beste prijzen van Nederland en België
  • Voldoende keuze
  • Uitsluitend de beste zonweringmerken
  • Goede garantievoorwaarden
  • Goedkoop thuisbezorgd