Wonen Pluz
Image default
Huiseigenaren

Symptomen van een beschadigde rioolbuis in Tilburg

Als u rioolgas ruikt, is de kans groot dat u een beschadigde rioolbuis heeft. De geur wordt veroorzaakt door het vrijkomen van methaan en waterstofsulfide uit het afbrekende organische materiaal in de pijp. Als u een van de volgende symptomen ervaart, is het belangrijk om zo snel mogelijk een professionele rioolservices te bellen om de ontstopping in Tilburg op te lossen:

  • Een sterke, misselijkmakende geur
  • Vaker dan normaal stroomt er water uit uw kraan of toilet

Rioolgasgeur

Als u last heeft van rioolgasgeur, is het belangrijk om actie te ondernemen. Er zijn veel dingen die u kunt doen om de geur te verminderen, of zelfs helemaal te elimineren.

Een van de meest voorkomende oorzaken van rioolgasgeur is een beschadigde rioolbuis. Wanneer de pijp beschadigd is, kan rioolwater gaan lekken en een onaangename geur veroorzaken. Dit kan vooral problematisch zijn als de geur bijzonder sterk is in uw huis of kantoor in Tilburg.

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om de geur van een beschadigde rioolbuis te helpen verminderen of elimineren. Ten eerste, zorg ervoor dat u contact opneemt met uw plaatselijke gemeente om het probleem te melden. Dit zal hen helpen om de schade op te sporen en te bepalen wat er gedaan moet worden om het te repareren. Ten tweede, probeer ventilatiestrategieën te gebruiken om van de stank af te komen. Dit omvat het openen van ramen en deuren, het gebruik van ventilatoren, en het gebruik van airconditioning units. Als deze maatregelen niet werken, kunt u overwegen een luchtzuiveraar in uw huis of kantoor te installeren. Tot slot, als u last heeft van een bijzonder sterke rioolgasgeur, kunt u overwegen een professionele reiniger in te huren om het probleem op te lossen. Zij kunnen de schade inspecteren en aanbevelingen doen voor noodzakelijke reparaties.

Schimmelprobleem

Als u last heeft van schimmel in uw huis, zijn er een paar dingen die u kunt doen om het probleem op te lossen.

1)     Verwijder al het meubilair en puin uit de buurt van het gebied waar de schimmel groeit. Dit zal helpen om de hoeveelheid vocht te beperken waar de schimmel bij kan.

2)     Als u een ontvochtiger heeft, richt deze dan op het getroffen gebied. Dit zal helpen om de hoeveelheid vocht in de lucht te verminderen en het risico van schimmelgroei te verminderen.

3)     Als u niet in staat bent om de schimmel te verwijderen, overweeg dit dan door een professional uit te laten voeren.

Trage afvoer

Als uw rioolbuis beschadigd is, kan het water er langzaam uit stromen, waardoor er een verstopping in uw huis ontstaat. U kunt een aantal verschillende symptomen opmerken, waaronder:

  • Langzame of stopte afvoeren in de gootsteen of badkuip
  • Plassen water op de vloer
  • Slechte afvoer in uw tuin of oprit

 

https://www.rioolgroep.com/