Wonen Pluz
Image default
Inbraak preventie

Alles over insteeksloten

Als je verder komt met het inrichten van je huis, dan is het bijna onvermijdelijk dat je op een gegeven moment de term “insteekslot” voorbij hoort komen. Het vreemde van een insteekslot is dat je het dagelijks tientallen keren per dag tegen komt, maar er nooit bij stil staat. Wellicht is het ook onbekend maakt onbemind, want het insteekslot heeft het uiterlijk van deuren voor altijd veranderd. In dit blog vertellen we je er alles over.

Een insteekslot werkt mooi weg

Het grote voordeel van een insteekslot ten opzichte van bijvoorbeeld een oplegslot is natuurlijk dat de slotkast uit het zicht is gemonteerd. Hierdoor heb je nauwelijks iets in het zicht hangen dat niet is afgedekt door sierlijk deurbeslag. Dat maakt insteeksloten al bijna een eeuw de go-to voor vrijwel iedere deur.

Insteeksloten voor je binnendeur

Je hebt insteeksloten voor binnendeuren en buitendeuren. Voor binnendeuren wil je graag een simpel slot hebben, omdat die weinig kosten en je binnen in je huis vaak geen inbraken meer gaat voorkomen. Wel heb je bij insteeksloten voor binnendeuren veel keuze uit bijvoorbeeld loopsloten, kastsloten of toiletsloten. Zo is het bij toiletsloten handig om voor een insteekslot van RVS te kiezen, omdat dat slot veel vochtige lucht krijgt te verduren.

Veiligheid voor je buitendeur

Als je je buitendeur wil beveiligen is je insteekslot slechts een klein deel van het geheel. Bij een buitendeur zijn de belangrijkste aspecten veruit de cilinder en het deurbeslag. Echter is het wel van belang om van je insteekslot geen zwakke plek te maken. Het is dan ook aan te bevelen om een stevig insteekslot te kiezen voor je buitendeur met een RVS voorplaat die tegen guur weer en een eventueel stootje kan. Zo weet je zeker dat je geen zwakke plekken laat ontstaan in je beveiliging.

De kwaliteit van een slotenmaker

Of je nou voor binnen of buiten een insteekslot zoekt. Betrouwbare insteeksloten koop je niet bij de bouwmarkt, maar bij de expert. Kies daarom voor insteeksloten van een echte slotenmaker en laat je vrijblijvend adviseren over jouw situatie.

https://www.toplock.nl/deursloten/insteeksloten