Wonen Pluz
Image default
Kamers en ruimtes

De trend: de zwarte schuifpui

De keuze voor een schuifpui

Bij een mooi huis met een tuin, is het een pré als deze een paar prachtige tuindeuren heeft. In plaats van tuindeuren kan er ook gekozen worden voor een schuifpui. Een schuifpui heeft een aantal voordelen ten opzichte van tuindeuren. 

De voordelen van een schuifpui

De schuifpui is ruimtebesparend, omdat er geen deur open zwaait. Daar hoeft geen rekening mee worden gehouden. Een schuifpui geeft ook veel zonlicht in huis. De warmte van de zon kan in stookkosten besparen, omdat het de woning mee kan verwarmen. De overgang van binnen naar buiten, wordt kleiner gemaakt. De beide ruimtes worden meer bij elkaar betrokken.

Mode en trends

Zo ook bij andere artikelen, is de schuifpui ook aan mode en trends onderhevig. Momenteel zijn antraciete kozijnen het helemaal en is de zwarte schuifpui in opkomst. Wanneer de keuze is gevallen op een zwarte schuifpui, dient er natuurlijk een weloverwogen keuze gemaakt te worden. Waar kan het beste op gelet worden bij de aanschaf van een zwarte schuifpui?

De materialen voor een schuifpui

Voor kozijnen wordt meestal kunststof of hout gebruikt, maar aluminium is ook zeker een optie. Aangezien een schuifpui een soort kozijn is, wordt hier dus ook vaak kunststof, hout of aluminium voor gebruikt. 

De kunststof schuifpui

De kunststof schuifpui is het goedkoopste in aanschaf. Het voordeel is dat het in alle kleuren leverbaar is en de kleur zwart verkleurd vrijwel niet. 

De houten schuifpui

De houten schuifpui is ook nog relatief goedkoop in aanschaf en heeft als voordeel dat het aanpasbaar is in kleur. Is de mode van de zwarte schuifpui voorbij, dan kan deze zo overgeschilderd worden en hoeft er niet een compleet nieuwe aangeschaft te worden. De zwarte houten schuifpui moet wel regelmatig opnieuw zwart geschilderd worden, wil de kleur mooi blijven. Dat maakt het onderhoud aan de schuifpui weer iets duurder. 

De aluminium schuifpui

De aluminium schuifpui is wel gevoelig voor beschadigingen, want deze beschadigingen zijn namelijk niet makkelijk te herstellen. De aluminium schuifpui kan niet zomaar even overgeschilderd worden. Kies daarom alleen voor de aluminium schuifpui als de industriële uitstraling echt gewenst is.

De schuifpui maakt de woning verder af en compleet. Het is een prachtig artikel om de tuin bij de woning te betrekking. Meer informatie vind je op schipper-ede.nl