Wonen Pluz
Image default
Serre en overkapping

Veranda, Tuinkamer of overkapping – de droom die uitkomt!

Als kind droomde ik van bepaalde dingen die ik wilde als ik groot was. Een voorbeeld was een grote houten boekenplank met een ladder eraan vast. Nu, als volwassene, zijn dat de dingen die mijn huis vullen! Tuinen en veranda’s zijn altijd een deel van mijn leven geweest, dus ik heb er altijd van gedroomd om een soort tuinkamer te hebben.

Tuinkamer, overkapping of veranda

Ik hou van ruimtes waar buiten en binnen elkaar ontmoeten – een veranda, overkapping of tuinkamer doet dit prachtig. Als ik een huis binnenkom dat deze elementen heeft, word ik helemaal enthousiast; wat een prachtige aanvulling op de woonkamer! Buiten en binnen in harmonie samengebracht. Geniet overdag van een heerlijk ontbijt of lees in het café, en neem hier ’s avonds een hapje.

Veranda en tuinkamer

Ik noemde al het woord “tuinkamer“, dat een synoniem is voor veranda en overkapping. Er zijn echter ook verschillen tussen beide: Een veranda wordt meestal gezien als een open constructie waar alleen een dak overheen zit – als u aan alle kanten van deze terrasoverkapping muren zet, zodat niemand van alle kanten naar binnen kan, behalve via deuren of ramen, dan zou ik het tuinkamer noemen. Dit is dus een ongeïsoleerde ruimte. U kunt u tuinkamer verder opwaarderen met LED-spots, heaters en zonwering- en misschien zelfs wat screens! Overigens: een veranda hoeft niet altijd aan huis te staan; u kunt er ook een vrijstaand in uw tuin plaatsen. Als u een terrasoverkapping wilt, is dat geweldig; maar als u echt iets bijzonders wilt, neem dan een serre – die is als een verlengstuk van uw woonkamer en is gebouwd om warmte binnen te houden.

Mijn droom

Vroeger droomde ik van een serre, een verlengstuk van uw woonkamer, maar dit is niet voor niets een andere droom. Het is nogal een financiële uitgave om er een te maken en we hebben die optie nog niet gehad. Ik wist niet dat er nog andere opties waren: tuinkamers en veranda’s! Dit maakt mijn droom wel wat haalbaarder. In het regenseizoen is een overkapping prettig als bescherming tegen de regen. En tijdens de kille wintermaanden is het een uitstekende schaduw voor buitenspelen.

Dus een tuinkamer, overkapping of een veranda?

Door zijwanden toe te voegen aan uw voorportaal creëert u een tuinkamer. Dit is iets wat ik nog niet eerder had overwogen – een ruimte waar binnen en buiten elkaar ontmoeten. Als uw kachels toevoegt, is het lekker knus. Verscheidenheid is goed! Tuinkamers kunnen gebruikt worden als plek om te werken, of om kinderen te laten spelen. Geeft u de voorkeur aan een tuinkamer (werken), veranda (spelen) of overkapping?

Ik zal al mijn opties bekijken om te zien wat het beste zou zijn. De Gouden Hamer Overkappingen heeft een breed scala van tuinkamer, veranda of overkappingen opties beschikbaar voor aankoop online. U kunt ervoor kiezen om het zelf in elkaar te zetten of iemand anders inhuren om het voor u in elkaar te zetten, maar al deze opties zijn geweldig, dus u moet er een kunnen vinden die binnen uw budget en levensstijl werkt. Heeft u ook een droom voor uw huis?

 

https://www.goudenhameroverkappingen.nl/