Wonen Pluz
Image default
Tuin inrichting

Douglas hoekbank, duurzaam met een stoer uiterlijk

Je hebt de knoop wellicht nu doorgehakt en besloten om te investeren in nieuw tuinmeubilair. Nu ben je op zoek naar een stijlvolle en comfortabele tuinset waarmee je jaren vooruit kunt. Ook wil je dat je nieuwe tuinmeubilair een zekere vorm van stijl en exclusiviteit uitstraalt. Duurzaamheid is voor jou belangrijk en het uiterlijk van je tuinbank, tuinstoelen en tuintafels mag ook zeker een stoer karakter hebben. Heb je wel eens aan een ruime hoekbank van Douglashout gedacht? Een Douglas hoekbank voldoet hoogstwaarschijnlijk aan al je wensen en kan geheel op maat worden geleverd. Wil je meer weten over Douglas hoekbanken?

Wat is er zo speciaal aan hout van de Douglasspar?

Het basismateriaal voor je nieuwe Douglas hoekbank is het hout van de Douglas-spar. Deze naaldboom komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Het is een snelgroeiende boom met hout van zeer hoge kwaliteit. Douglashout is sterk, heeft van nature een mooie kleur en nerfstructuur en is met weinig behandeling geschikt te maken voor buitengebruik. Douglas sparren worden in grote getale gekweekt in ecologisch verantwoorde bosbouwprojecten. Omdat de boom snel groeit en het hout dus relatief snel kan worden geoogst, is de prijs van Douglas tuinmeubilair gunstig, vergeleken met outdoor meubelen van tropisch hardhout. Door de kwaliteit van Douglas hout ben je verzekerd van tuinmeubelen die met minimaal onderhoud vele jaren mee kunnen gaan. 

Een Douglas hoekbank in verschillende woonstijlen

Een leverancier als Dijkhuis Meubels werkt graag met hout van de Douglas spar. Bij Dijkhuis kun je een Douglas hoekbank bestellen in veel verschillende basisuitvoeringen. Welke woonstijl ook bij je past, je vindt altijd wel een Douglas tuinbank die helemaal aansluit op je persoonlijke smaak. Je kunt bijvoorbeeld voor een zo basaal en stoer mogelijk ontwerp gaan, of je kiest voor een Douglas hoekbank die voorzien is van zachte en comfortabele kussens, die je bovendien in veel diverse kleuren kunt bestellen. Hoe zit het met het onderhoud van je Douglas hoekbank? Wanneer je je Douglas hoekbank bestelt, mag je erop rekenen dat hij intensief behandeld is met een beschermende en voedende olie. In de regel is het dan pas na twee jaar nodig om een extra behandeling te geven. Dit gaat heel eenvoudig. Je schuurt je Douglas hoekbank licht op, je brengt de voedende olie aan en laat het intrekken. Deze olie kun je bij je leverancier van je Douglas hoekbank als extra accessoire bestellen.

Bestel een Douglas hoekbank geheel op maat

Als je een keuze hebt gemaakt voor het model Douglas hoekbank dat echt in jouw tuin past, is het slim om de maten op te meten van de plek waar hij komt te staan. Kom je niet uit met de standaardmaten waarin de bank geleverd kan worden, neem dan zeker contact op met de productspecialisten van je meubelmaker. In de meeste gevallen is het geen punt om je Douglas hoekbank iets breder, iets langer of iets hoger te maken. Kijk dan ook eens naar bijpassende Douglas stoelen of een tuintafel van Douglas hout.