Wonen Pluz
Image default
Verbouwen

Het aanbrengen van structuur in je stucwerk

Er zijn in Nederland een heleboel stucadoorsbedrijven, bijvoorbeeld goed Stukadoorbedrijf Hoog. Ze hebben eigenlijk allemaal hetzelfde doel, namelijk muren stucen. Ieder bedrijf heeft natuurlijk zijn eigen specialiteiten, maar stucen is al een hele kunst op zich. Bij stucen probeer je je muren meestal zo glad mogelijk te maken. Er wordt dan een bepaald mengsel op de muur gesmeerd, dat vervolgens keurig glad wordt gestreken. Echter is niet iedereen fan van een gladde muur. Er zijn ook mensen die graag een muur met structuur erin willen. Hierover gaan we je in dit artikel dan ook wat meer vertellen. Zo kom je erachter of dit ook wat voor jou is.

Structuur door gebruik te maken van sierpleister

Sierpleister is een bepaald soort stucwerk dat een mooie afwerking heeft. Er zit namelijk een structuurtje in. Er zijn verschillende soorten sierpleister. We zullen een aantal van deze met je gaan bespreken. Allereerst is er granol. Dit is een van de meest grove vormen van sierpleister. Je kan er dan ook allerlei verschillende patronen in aanbrengen. Zo kiezen mensen er bijvoorbeeld voor om het een boomschors look te laten geven. Als je voor een wat fijnere structuur wil gaan kan je ook kiezen voor rustiekputz. Een nog fijnere variant is spachtelputz. Om te kijken wat jij het mooiste vindt, kan je het beste eens even googlen naar deze verschillende varianten.

De overige voordelen van sierpleister

Sierpleister is dus een erg gewilde manier van stucen. De kleine structuurtjes in de muur geven je woning namelijk een hele andere sfeer. Maar dat is niet het enige voordeel van sierpleister. Een ander groot voordeel is namelijk dat je de gewenste muurkleur vaak al kan verwerken in in de sierpleister. Hierdoor bespaar je jezelf een heleboel schilderwerk. Dat scheelt allereerst enorm in de kosten, maar daarnaast ook in de tijd of moeite. Schilderen kan namelijk behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Je kan het natuurlijk ook door een schilder laten doen, maar ook dat kost natuurlijk wel een heleboel geld. Sierpleister is dus een ideale oplossing om niet te hoeven schilderen.