Wonen Pluz
Image default
Woning en Tuin

Dit is wat je moet weten over de rechthoekige trampoline

Ga je op zoek naar een rechthoekige trampoline voor in je tuin dan bespaar je daarmee een hoop ruimte. Dit is het geval ten opzichte van een ronde trampoline. Ideaal als je over een kleine tuin beschikt maar toch trampoline wil gaan springen. Ook is een rechthoekige trampoline ideaal als je het toestel in een hoek van je tuin wilt verwerken. Een rechthoekige trampoline gaat simpelweg veel effectiever om met ruimte dan een ronde trampoline. 

Hoe zit het met de rechthoekige inground trampoline?

Maak je keuze om een rechthoekige inground trampoline aan te schaffen dan komt deze een klein stukje boven het maaiveld uit. Het gaan dan om ongeveer 20 tot 30 cm. Eén van de grootste voordelen van een inground trampoline ten opzichte van een trampoline op poten is dat de trampoline veel minder te zien is in je tuin. Deze trampolines moeten overigens wel wat boven de grond steken, omdat ze de lucht onder de trampoline kwijt moeten kunnen. Desalniettemin valt een rechthoekige inground trampoline een stuk minder op. Overigens heb je ook de rechthoekige groundlevel trampoline en deze is gelijk met het maaiveld. De groundlevel komt helemaal niet boven de grond en heeft een hele nette afwerking in de grond. Dit type trampoline bestaat nog niet heel lang maar zijn binnen korte tijd enorm populair geworden.

Heb je te maken met een kleine tuin?

Zoals in de inleiding vermeld zorgt een rechthoekige trampoline dat de ruimte op een effectieve wijze wordt benut. Daarom zijn dit soort trampolines ideaal als je over een kleine tuin beschikt. Je kunt de trampoline veel makkelijker kwijt in een hoek, terwijl dat bij ronde trampoline een stuk moeilijker wordt. Ronde trampolines hebben namelijk loze ruimtes. Naast dat je met rechthoekige trampolines de ruimte heel effectief kunt benutten staat het ook nog eens een stuk netter dan een ronde trampoline. Beschik je over een nette tuin dan en wil je een trampoline dan is het aan te raden om een rechthoekige trampoline aan te schaffen. 

Welke trampoline gebruiken de pro’s?

Ben je een beetje bekend met trampoline springen dan zul je gemerkt hebben dat de pro’s springen op een rechthoekige trampoline. Dat komt omdat deze professionals meer ruimte hebben om over de trampoline te kunnen bewegen. Daarnaast worden ze niet steeds naar het midden getrokken tijdens het springen. Ze kunnen met een rechthoekige trampoline hoger springen en daardoor ook meer kunstjes doen.