Wonen Pluz
Image default
Woning en Tuin

Moet je kozijnen met HR++ glas of triple isolatieglas aanschaffen?

Moet je kozijnen met HR++ glas of triple isolatieglas aanschaffen? 

Het is met de huidige energieprijzen zeer verstandig om te kijken hoe je je huis zo energiezuinig kunt maken. HR++ glas of triple glas is een goede manier om je woning te verduurzamen.  Bezoek deze website om meer te leren over HR++ glas en triple isolatieglas. 

 

Je houdt de warmte binnen met HR++ glas en triple isolatieglas en bovendien worden geluiden van buiten ook nog eens gedempt. Maar voor welke optie kun je nou eigenlijk het beste kiezen? In dit artikel lees je wanneer je het beste voor HR++ glas en wanneer je het beste voor triple isolatieglas kunt kiezen.  

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten glas? 

We hebben waarschijnlijk allemaal de termen enkelglas en dubbelglas voorbij horen komen, maar HR++ glas en triple isolatieglas zijn een stuk minder bekend. Enkelglas bestaat uit slechts een laag glas en heeft geen isolerende werking. Dubbelglas bestaat uit twee lagen glas en isoleert redelijk goed, maar het kan zeker een stuk beter. HR++ glas heeft een zeer goede isolerende werking omdat het dubbel glas is met een isolerende coating tussen de platen. Triple isolatieglas heeft de beste isolerende werking, dit glas bestaat uit drie lagen glas met een isolerende coating. Tot slot bestaat er ook nog vacuümglas, dit is een vrij onbekende glassoort die niet vaak wordt gebruikt. Vacuümglas is extreem goed isolerend dubbelglas, wel is het vrij prijzig. Vandaar dat er vaker wordt gekozen voor triple isolatieglas of HR++ glas.  Klik hier voor meer informatie over triple isolatieglas en HR++ glas. 

Triple isolatieglas bij nieuwe kozijnen 

Als je op het punt staat om je kozijnen te vervangen en je twijfelt tussen triple isolatieglas en HR++ glas kun je het beste kiezen voor triple isolatieglas. Als je offertes voor HR++ glas en triple isolatieglas met elkaar gaat vergelijken zal je opvallen dat triple isolatieglas gemiddeld zo’n 15% duurder is. Echter krijg je ook een subsidie van de gemeente als je je huis verduurzaamt. Omdat de subsidie voor triple isolatieglas hoger is dan voor HR++ glas kom je na de aftrek van de subsidie uit op een vrijwel gelijke investering. Bovendien bespaar je met triple isolatieglas gemiddeld een extra 60 euro per jaar, als je in een groot huis woont is deze besparing zelfs nog groter. En omdat glas en kozijnen heel erg lang mee kunnen gaan zal je de extra investering in de loop der jaren meer dan terugverdienen.