Wonen Pluz
Image default
Woning en Tuin

Schimmel in huis is een bron van ergernis

Schimmels kunnen gemakkelijk in je woning ontstaan op vochtige plekken en de temperatuur aangenaam is. Vochtige muren kunnen ontstaan wanneer je bijvoorbeeld een lekkende dakgoot hebt. Wanneer het water van de lekkende dakgoot constant op de buitenmuur komt, kan dit vocht naar binnenslaan. Als dat het geval is, zie je vochtplekken op de binnenmuur ontstaan waar ook de schimmel kan ontstaan.  Het is noodzakelijk, als je ziet dat er schimmels ontstaan, je direct actie onderneemt.

Schimmels zijn giftig en kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van alle gezinsleden. Vooral personen met longklachten kunnen er gemakkelijk ziek van worden. Er zijn meerdere soorten schimmels, die altijd zo snel mogelijk verwijderd moeten worden. Omdat de schimmels vooral in ruimten ontstaan waar het vochtig is, moet je oplettend zijn in een keuken, bijkeuken, kelder, garage en badkamer.  

Het herkennen van schimmels

De schimmels die ontstaan op de binnenmuur van de woning, kun je snel herkennen aan de bruine of zwarte vlekken op de muur. Ook op plafonds kunnen schimmels ontstaan als er bijvoorbeeld een lekkage is in de badkamer op de bovenverdieping. Schimmels herken je vaak aan de zwarte puntjes op de vochtige muren. Om te voorkomen dat er te veel vocht in je woning is, moet je regelmatig ventileren. Het is niet de bedoeling dat je een hele dag een raam open laat staan. Dat moet je vooral in deze tijd niet doen, nu de energie zo duur is.

Zwarte schimmel

Iedere dag, een half uurtje per dag luchten is voldoende. De schimmel in je woning is gemakkelijk te herkennen. Wanneer er een harige aanslag is op de muren en er heerst een muffe geur, dan heb je zeker last van schimmel. Je zou kunnen proberen de schimmel te verwijderen met middelen die je in de winkel kunt kopen. Zeker bij zwarte schimmel moet je direct in actie komen.

Zwarte schimmel verwijderen in je woning

Zwarte schimmel verwijderen moet je direct aanpakken. Zwarte schimmel zal zich voortplanten via sporen. Ze veroorzaken mycotoxinen. Wanneer dat op je huid komt, kan dat een erge jeuk veroorzaken. De klachten kunnen verschillend zijn. Je kunt allergische reacties krijgen, hoofdpijn, astma, huiduitslag, reuma, huiduitslag en een ontsteking aan de longen.  Als je al veel hebt gedaan om de schimmels te verwijderen en het lukt niet, dan moet een specialist inschakelen. Er zijn meerdere schimmelverwijderingsbedrijven waarvan Lavos reiniging er een is.

Lavos reiniging is een gespecialiseerd bedrijf die precies weet welke middelen gebruikt moeten worden om de zwarte schimmel te verwijderen. Voor zwarte schimmel verwijderen zal Lavos reiniging eerst een vrijblijvende offerte opmaken. Zwarte schimmel verwijderen kost geld, maar dat moet je voor je gezondheid overhebben. Wanneer door Lavos reiniging de schimmel is verwijderd, kun je er zeker van zijn dat het niet terug zal komen.