Wonen Pluz
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de soorten automatische poorten en elektrische hekken en wat kosten ze?

Woont u in een gebied waar u een oprit moet gebruiken om toegang te krijgen tot uw eigendom? Zo ja, dan bent u niet de enige. Er zijn vele soorten poorten beschikbaar op de markt aangezien de hoge vraag ernaar. In dit artikel gaan we een aantal automatische poorten en elektrische hekken bespreken.

Draaipoorten

De meest voorkomende types van elektrische hekken zijn draaipoorten. Deze poorten openen en sluiten automatisch, afhankelijk van de positie van de arm.

Andere soorten van automatische oprit poorten zijn intrekbare barrières en elektrische palen. Elektrische palen zijn vergelijkbaar met intrekbare barrières, maar ze openen en sluiten met de hulp van een elektrische motor.

Bi-Fold draaipoorten

Het meest voorkomende type automatische opritpoort is de bi-fold draaipoort, die kan worden geopend door zowel een handmatige als door een geautomatiseerd systeem.

De manuele poort wordt bediend door een persoon die ze van buitenaf opent, terwijl de geautomatiseerde poort automatisch opent wanneer iemand ze van binnenuit nadert.

De Bi-Fold draaipoort is een populaire keuze, omdat het gemakkelijk is te openen en te sluiten. Echter, het heeft niet zo veel veiligheid als andere poorten, dus wordt het niet gebruikt voor ingangen die bescherming tegen diefstal of vandalisme nodig hebben. Andere soorten automatische poorten zijn de rollende paneelpoort, die opent en sluit met een afstandsbediening, de intrekbare hoge omheining poort, en de dubbele deur garagedeur opener.

Schuifhekken

Verschillende soorten automatische oprithekken en hun kosten kunnen variëren, afhankelijk van het type, de grootte en de kenmerken van het hek. Het meest voorkomende type van automatische oprithek is het schuifhek. Schuifpoorten kunnen manueel of met een elektrische motor bediend worden. De manuele versie is meestal goedkoper dan de elektrische schuifpoort, maar beide hebben hun eigen set van kosten.

De belangrijkste kenmerken die de kosten beïnvloeden zijn hoeveel panelen de poort heeft, of het een motor heeft of niet, en of het een slotenmaker service optie heeft.

Een ander veel voorkomend type van automatische oprit poort is de intrekbare poort. Intrekbare poorten zijn meestal duurder dan schuifpoorten, omdat ze meer onderhoud nodig hebben en de neiging hebben om langer mee te gaan. Ze hebben ook een motor optie, die bijdraagt aan de kosten.

https://www.verstijlenhekwerken.nl/