Wonen Pluz
Image default
Woning en Tuin

Zo maak je jouw tuin mooi zonder bankroet te gaan

Wil je een tuin goed aanpakken, dan zul je diep in de buidel moeten tasten. Een complete tuin verbouwen of opnieuw laten aanleggen kan al snel in de papieren lopen. Hierbij variëren de prijzen van €3.500,- tot zelfs €15.000 of ruim €25.000,- als je hiervoor tuinarchitecten en professionele tuinmannen inschakelt. Gelukkig is er ook een manier om je tuin mooi te maken zonder volledig bankroet te gaan.

Vervang je schutting voor een frisse uitstraling van je tuin

Kijk je naar je tuin, dan wordt je blik al snel omhoog getrokken totdat deze op ooghoogte blijft rusten. Waar kijk je dan tegenaan? Juist, die oude, verweerde schutting die er al jaren staat. Zeker wanneer je jouw hele tuin aanpakt, is een schutting een van de eerste dingen om aan te pakken als je een frisse uitstraling voor je tuin wilt creëren. Een nieuwe schutting is namelijk niet alleen functioneel, het is ook nog eens heel mooi en het maakt je tuin gelijk een stuk moderner. Kijk voor mooie exemplaren bijvoorbeeld eens bij Hekkenpoorten.nl. Dit is een online hekken- en poortenspecialist waar je maatwerkschuttingen kunt bestellen. Ze hebben overigens ook een showroom waar je de hekwerken in het echt kunt bekijken. Heb je geen schutting maar wel een oud hek in de tuin staat dat wel aan vervanging toe is? Dan kun je natuurlijk ook je hekwerk aanpakken.

Investeer in een leuke tuinset

Tegenwoordig heb je superveel keuze op het gebied van tuinsets. Ze zijn in vrijwel iedere kleur te bestellen en in uiteenlopende materialen. Zo kun je bijvoorbeeld rotan tuinmeubelen kopen, maar ook tuinmeubelen van staal of hout. Je zult zien dat een nieuwe tuinset gelijk heel veel doet voor de uitstraling van je tuin. Bij veel woonboulevards kun je tegenwoordig ook terecht voor tuinsets. Maar als je liever geen nieuwe maar juist een tweedehands tuinset wilt kopen is Markplaats jouw beste vriend. Hier vind je vaak de mooiste pareltjes voor slechts een fractie van de prijs van een nieuwe tuinset.

Struin de woonboulevards en tuincentra af voor leuke decoratie-items en planten

Naast een mooi sierhekwerk op maat zijn er natuurlijk ook nog veel andere manieren om je tuin een makeover te geven zonder dat je gelijk hele grote uitgaven moet doen. Zo maak je jouw tuin bijvoorbeeld al direct een stuk gezellig door er leuke nieuwe planten in te zetten en door leuke decoratieve items toe te voegen aan je tuin. Denk bijvoorbeeld maar aan een mooi kleed voor onder je nieuwe tuinset, of een paar leuke kaarsen en waxinelichthouders voor op je tuintafel. Ook vrolijk gekleurde tuinkussens doen vaak al een hoop voor de uitstraling van jouw tuin en tuinset. Dus wacht niet langer en plan vandaag nog jouw dagje tuincentrum in. Wie weet ben je wel in een keer helemaal klaar voor je tuin. En zo kun je de rest van het seizoen nog lekker lang genieten van jouw nieuwe tuin zonder dat je een fortuin uit hoeft te geven!

 

https://hekkenpoorten.nl/