Wonen Pluz
Image default
Woningen

Dit mag echt niet ontbreken in je nieuwe huis

Heb jij jouw droomhuis gevonden en ben je klaar om er in te trekken? Er zijn een aantal handige items die je aan jouw huis toe kunt voegen om extra te genieten van je woonplezier. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een alarmsysteem in je woning of het vervangen van je traditionele stofzuiger voor een moderne robotstofzuiger. Wij bieden je in dit artikel wat inspiratie, zodat jij je helemaal thuis kunt voelen in je nieuwe woning.

Goede beveiliging

Het is belangrijk dat in een nieuw huis al jouw spullen veilig staan. Helaas komen woninginbraken nog steeds geregeld voor. Daarom is het verstandig om een moderne alarminstallatie aan te schaffen. Hiermee kun je jouw woning geheel van beveiliging voorzien, ongeacht of je nu thuis bent of van huis weg bent.

Met behulp van camera’s heb je altijd zicht op wie er voor de deur staat, of wanneer er verdachte personen in de buurt van jouw woning komen. Je kunt de beelden vanaf je smartphone of laptop bekijken, waar je ook bent. Een alarminstallatie komt vaak met een geluidsalarm, waardoor ongewenste indringers direct afgeschrikt worden.

Slimme verlichting

Opstaan om naar de lichtschakelaar te lopen is iets van het verleden. Met behulp van slimme verlichting kun je alle lampen in jouw huis bedienen vanaf je smartphone of tablet. Je kunt hiervoor een spraakassistent instellen zodat je gemakkelijk met jouw stem de lampen kunt dimmen en aan- of uitzetten.

Je hoeft niet heel technisch te zijn, want bij de meeste slimme verlichting is de bediening heel eenvoudig en is de installatie in een handomdraai geregeld. Je kunt zelfs werken met mooie lichtpanelen in verschillende kleuren licht, om een authentieke sfeer aan je huis te geven. Ook kun je verschillende soorten licht vooraf installeren, zodat je gemakkelijk een thema kunt kiezen.

Schoonmaak gadgets

Geen zin om in jouw nieuwe woning eindeloos stof te zuigen? Dan is een robotstofzuiger een ideale oplossing voor jou! Een robotstofzuiger is vooral geschikt om je vloer vrij te houden van klein vuil, zoals ontbijtkruimels en binnengelopen zand. Om bijvoorbeeld de bank vrij van stof en kruimels te maken is het gebruik van een normale stofzuiger aan te raden, zodat je beter bij het vuil in alle hoekjes kunt. Maar voor het werk op de vloer is een robotstofzuiger perfect.

Je hoeft de robotstofzuiger alleen maar aan te zetten, hij doet verder al het werk. Hij beweegt zelfstandig door jouw woning heen. Door middel van een ingebouwde sensor herkent hij hoeken, muren en objecten, waar hij behendig omheen beweegt. De meeste robotstofzuigers werken op een accu die op te laden is via een laadstation. Heel handig: de robotstofzuiger keert vanzelf terug naar het laadstation zodra het zuigen klaar is.