Wonen Pluz
Image default
Woningen

Het inrichten van een kinderkamer voor meerdere kinderen

U heeft meerdere kinderen, maar u heeft geen ruimte om deze allemaal te voorzien van een eigen kamer. Dat is uiteraard geen probleem, maar kan soms onvermijdelijk toch lastig zijn. Bijvoorbeeld bij het inrichten van zo’n kinderkamer. In dit artikel geven we u de beste tips voor het inrichten van een kinderkamer voor meerdere kinderen. Zo weet u waar u op kunt letten bij het inrichten van zo’n kinderkamer en kunt u vandaag nog aan de slag.

Welk bed moet ik kiezen?

U kunt er natuurlijk voor kiezen 2 bedden te kopen en deze in de kamer te plaatsen, dit neemt echter ontzettend veel ruimte in beslag. Veel slimmer is het om te kiezen voor een stapelbed, zo heeft u voor 2 bedden nog maar de ruimte van 1 bed nodig. Voor het uitkiezen van een stapelbed kunt u goed terecht bij Emob, Emob beschikt namelijk over een breed assortiment

Zorg voor genoeg opbergruimte

2 kinderen in 1 kamer, dat produceert een ontzettende berg aan rommel. Het is daarom belangrijk dat u ervoor zorgt dat er genoeg opbergruimte beschikbaar is in de kamer. Zorg ervoor dat beide kinderen aparte opbergruimte hebben. Zo voorkomt u dat uw kinderen door elkaars spullen moeten snuffelen om eigen spullen te vinden. Om ruimte te besparen kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen een ladeblok onder het bureau te plaatsen of de ruimte onder het bed te laten fungeren als opbergruimte. Zorg er wel voor dat het geordend blijft onder het bed, anders zorgt deze ruimte alleen maar voor meer rommel.

Een eigen plekje voor uw kind

Een eigen plekje is voor een kind ontzettend belangrijk, zorg daarom dat er voor beide kinderen een eigen plekje beschikbaar is. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld een zitzak, een stoel, een bureau, ga zo maar door. Deze plek hoeft ook niet veel ruimte in beslag te nemen.

Kinderkamer

Creëer een knus gevoel

Ook al zorgen 2 kinderen in 1 kamer al voor een knus gevoel kunt u ook van alles doen met het interieur om het knusse gevoel terug te laten komen. Een tip die altijd goed werkt is het toevoegen van een vloerkleed. Een vloerkleed voegt altijd warmte en gezelligheid toe aan een ruimte.

Maak gebruik van een roomdivider

Een kind heeft zo nu en dan natuurlijk privacy nodig. Een roomdivider is hiervoor een ideale uitkomst. Een roomdivider kan een ruimte namelijk in tweeën delen, hierdoor heeft ieder kind een eigen stuk kamer. Zo komt uw kind ondanks de gedeelde kamer toch aan de nodige privacy.