Wonen Pluz
Image default
Woningen

Makelaar Amsterdam Oost

Woning huren in Amsterdam Oost

Ben jij woonachtig of wil jij gaan wonen in Amsterdam Oost en ben je nog op zoek naar een huurwoning? Een makelaar in Amsterdam Oost kan jou daarbij helpen.

Momenteel is er sprake van schaarste in de Amsterdamse woningmarkt. Het aanbod ligt heel laag en de vraag is juist heel hoog. Dit zorgt voor een tekort aan woningen en een hele hoge huurprijs. De gemiddelde huurprijs in Amsterdam is €23,68 per vierkante meter. Goed om rekening mee te houden als je op zoek bent naar een nieuwe huurwoning in Amsterdam.

Waarom een makelaar Amsterdam Oost inschakelen?

Door een tekort aan woningen in Amsterdam is het moeilijk om zelf op zoek te gaan naar je ideale woning. Een sociale huurwoning is geen optie door de lange wachttijden die kunnen oplopen tot wel 10 jaar. Indien je het budget ervoor hebt, kun je voor een vrije sector woning gaan. Momenteel is er alleen veel meer vraag dan aanbod. Dat betekent dus dat je heel veel concurrentie hebt als je een woning hebt gevonden die je wil via bijvoorbeeld Funda of Pararius. 

Een makelaar Amsterdam Oost maakt dit proces makkelijker voor jou. Makelaars hebben namelijk connecties en contact met andere makelaars en woningbezitters. Een makelaar Amsterdam Oost kan dus makkelijker een woning voor jou vinden doordat zij voorrang kunnen krijgen doordat ze de juiste contactpersonen hebben. Via deze contactpersonen kunnen ze ook woningen aangeboden krijgen die (nog) niet op de markt staan.

Een makelaar Amsterdam heeft ook alle benodigde kennis over de Amsterdamse woningmarkt en prijzen maar ook factoren waar jij minder snel aan zou denken zoals de locatie van het balkon, bereikbaarheid, faciliteiten in de buurt etc. Met al deze kennis kan een makelaar dus goed onderhandelen met de verhuurder. Hierdoor weet jij zeker dat je niet te veel zal betalen voor een woning. De makelaar zal je ook gedurende het hele proces adviezen en tips geven zodat jij echt een woning vindt waar jij je thuis zal voelen.

Kortom, zelf op zoek gaan naar een huurwoning in Amsterdam is eigenlijk een onmogelijke zaak indien jij niet genoeg kennis bezit over de Amsterdamse woningmarkt.