Wonen Pluz
Image default
Woningen

Raambekleding voor draai-kiepramen

Kantel- en draairamen zijn een soort Europees raam dat opent op twee scharnieren. Dit zorgt voor beweging van zowel een typisch zijscharnier als een onderscharnier met een bovenkantelfunctie. Deze ramen zijn populair onder bewoners omdat ze eenvoudig schoon te maken zijn, onderhoudsarm zijn en lang meegaan. Deze ramen zorgen voor meer frisse luchtstroom en kunnen helpen bij energie-efficiëntie in tegenstelling tot vaste raamtypes. Met meerpunts draaiknoppen op deze aanpasbare raamsystemen kun je bepalen hoeveel lucht je huis binnenkomt en uitgaat. Bottom-up en top-down jaloezieën zijn fantastische raambekleding voor draai-kiepramen omdat ze volledig verstelbaar zijn. Deze jaloezieën werken op een kettingsysteem vergelijkbaar met honingraat gordijnen. Traditionele jaloezieën kunnen alleen van bovenaf worden geopend of gesloten, maar deze jaloezieën kunnen ook vanaf de onderkant worden gewijzigd. Alleen het middengedeelte van het raam wordt afgedekt wanneer het gordijn van onderen omhoog en van boven naar beneden wordt getrokken. Als alternatief kun je de volledige onderste helft van de bovenste helft bedekken, afhankelijk van je smaak. Met top-down en bottom-up jaloezieën kun je je ramen gemakkelijk naar binnen kantelen zonder beweging te blokkeren.

De beste linnen gordijnen kiezen

Denk na over de voor- en nadelen van linnen gordijnen voordat je een beslissing neemt. Linnen gordijnen kunnen zeer smaakvol en aantrekkelijk zijn en geven een rijk en kostbaar effect. Daarnaast zijn er talloze maten, ontwerpen en kleuren beschikbaar voor redelijke prijzen. Natuurlijk linnen is goed voor het milieu. Het maken van linnen kost minder hulpbronnen en heeft minder gevaarlijke gevolgen dan veel andere materialen. Je hoeft je geen zorgen te maken over chemicaliën zoals kleurstoffen of bleekmiddel, omdat volledig natuurlijk of biologisch linnen in zijn natuurlijke tint wordt geleverd. Deze linnen gordijnen zijn mooi, maar ze vergen veel onderhoud, vooral in de meer formele versies. Dit omvat veelvuldig wassen en persen om hun scherpe uiterlijk te behouden.

Hoe reinig en onderhoud je gordijnen?

Met de hand wassen is de veiligste oplossing voor alle soorten gordijnen. Het volledig reinigen van je gordijnen vergt zowel tijd als werk. Gebruik een lichte wasmiddel die is ontworpen voor delicate stoffen zoals kant en zijde om het gemakkelijker te maken. Lees de instructies na het selecteren van een wasmiddel omdat de concentraties variëren. Gebruik alleen koud water om gordijnen van welke stof dan ook te wassen. Borstels en ander schoonmaakgereedschap mogen nooit worden gebruikt, omdat deze de stof kunnen beschadigen. Controleer het etiket voor de juiste wasprocedure voordat je je gordijnen schoonmaakt.