Wonen Pluz
Image default
Woningen

Wat zijn kadastrale kaarten?

Wat is een kadastrale kaart? Dat is een vraag die je steeds vaker voorbij ziet komen op het internet. Sinds 2016 zijn kadastrale kaarten beschikbaar gemaakt voor de Nederlandse bevolking. De kadastrale kaart bevat gigantisch veel informatie over de percelen in Nederland en natuurlijk over gemeenten, dorpen, wijken en steden. De informatie in een kadastrale kaart komt van het kadaster en dit betekent dat het altijd betrouwbaar is om te gebruiken. Maar waarvoor gebruik je nu een kadastrale kaart en wat zijn de voordelen hiervan? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Woning kopen in parkwijk

Wil je een woning kopen in parkwijk? Dan is het altijd verstandig om een kadastrale kaart te gebruiken voor het zoeken van informatie. Je kunt op deze manier veel informatie krijgen over parkwijk en hier heb je natuurlijk veel aan. Op deze manier zie je precies wat de leeftijdsopbouw is van de bewoners van parkwijk. Daarnaast zie je ook welke woningen staan in parkwijk en is dit natuurlijk ideaal. Met een kadastrale kaart kun je ook meer informatie krijgen over de erfgrens. Dit is soms heel erg handig, omdat je op deze manier precies weet waar je recht op hebt. Als je een woning koopt kan dit heel erg handig zijn, maar ook als je een woning wilt verbouwen. De meeste burenruzies komen namelijk door het overtreden van de erfgrens en met een kadastrale kaart kan dit voorkomen worden, ideaal toch?

Maatvoering

Bijna iedere kadastrale kaart heeft ook een premium versie. Je kunt op deze manier een maatvoering kaart bestellen en hier kun je hartstikke veel aan hebben. Je ziet hiermee namelijk de exacte afmetingen van woning, maar ook van je achtertuin en de erfgrens. De premium versie van de kadastrale kaart geeft je ook meer informatie over jouw perceel. Als je een woning wilt verkopen in urkerland, kun je goed informatie gebruiken van de kadastrale kaart. Vaak zijn potentiële kopers geïnteresseerd in de informatie van een kadastrale kaart en deze heb jij dan bij de hand. Op deze manier kun je sneller je woning verkopen, ideaal toch?