Wonen Pluz
Image default
woonkamer

Zo geef jij je woonkamer een boost

Ken je dat gevoel, dat je na enkele jaren de inrichting van je woonkamer helemaal zat bent? Die bank wat je destijds zo mooi vindt, kun je nu het huis wel uitkijken en ook de kleur op de muren en je plafond zijn toe aan vernieuwing. Toch is het restylen van je woonkamer een grotere klus dan je aanvankelijk zult denken. Het is immers niet alleen een paar nieuwe meubels aanschaffen en klaar. Vooral niet wanneer je voornemens bent om de hele ruimte eens flink onder handen te nemen. Zorg er daarom dus voor dat je van te voren een goed plan maakt. Omdat we ons kunnen voorstellen dat het lastig kan zijn. hebben we een aantal tips voor je.

 

Nieuwe kleur op de muren en plafond

 

Een nieuw kleurtje doet vaak al wonderen. Wel is het zaak dat je plafond en muren strak zijn. Is dit niet het geval, dan moet je eerst je plafond laten stucen, alvorens een schilder of jij zelf hiermee aan de slag kan. wel doe je er goed aan, om vooraf goed te kijken welke kleuren jij allemaal op de muren en plafonds wilt hebben. Verstandig is om dit goed af te stemmen op de kleur van de rest van je inrichting. Je zit er namelijk niet op te wachten dat zowel je muren als ook de meubels donker zijn van kleur. Dan zullen ze beide in het niet vallen en dat komt het geheel alles behalve ten goede. Houd hier dus goed rekening mee.

 

Accessoires zijn de finishing touch

 

Wil jij je woonkamer een echte boost geven, dan mogen woonaccessoires natuurlijk absoluut niet ontbreken. Dit zorgt namelijk voor de finishing touch van het geheel. Zorg er wel eerst voor, dat de rest volledig gereed is, zodat je achteraf niet alsnog je huis op de kop hoeft te zetten. Dus heb jij voor je muren en plafonds een stukadoor nodig? Dan is het zaak er tijdig eentje te benaderen, zodat je weet wanneer je aan de slag kunt met de rest van je interieur. Wellicht kun je vast wat accessoires aanschaffen en kun je nadenken over de kleuren die je graag over het stucwerk wilt aanbrengen.