Wonen Pluz
Image default
Badkamer en toilet

Een PVC vloer in de badkamer, is dat verstandig?

PVC vloeren zijn anno 2022 zeer geliefd en dat heeft alles te maken met de voordelen. Ben jij ook een liefhebber van PVC vloeren en wil jij nu ook zo’n PVC vloer in de badkamer laten leggen? Neem dan eerst de informatie uit dit artikel tot je. In de badkamer krijgt een vloer nou eenmaal te maken met andere omstandigheden dan in de woonkamer. Juist daarom is het verstandig om je hier goed in te verdiepen. Je moet er toch niet aan denken dat je een vloer in de badkamer laat leggen die hier niet voor geschikt is?

Wat is een PVC vloer?

Voordat we je gaan vertellen of een PVC vloer geschikt is voor de badkamer, leggen we je eerst uit wat een PVC vloer nou eigenlijk is. Een PVC vloer is een houtvrije vloer die is gemaakt van kunststof. De vloer bevat verschillende lagen polyvinylchloride en ziet er zeer realistisch uit. Sterker nog, de vloer is dankzij de huidige technieken al bijna niet meer te onderscheiden van een houten vloer.

Wat zijn de voordelen?

Je weet nu wat een PVC vloer is en dat deze vrijwel niet meer te onderscheiden is van een houten vloer. Dat laatste is voor veel mensen een reden om voor deze vloer te kiezen. Echter biedt deze vloer nog veel meer voordelen en daar lees je meer over in deze alinea. We kunnen je nu in ieder geval ook vertellen dat de vloer goed past in de badkamer. Dit is namelijk het geval omdat deze vochtbestendig is. Naast het feit dat de vloer vochtbestendig is, is hij ook niet glad. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je uitglijdt na het douchen. Heb jij na het douchen vaak last van koude voeten? Ook dan is het een verstandige keuze om een PVC vloer in je badkamer te plaatsen. Deze voelt namelijk niet koud aan je voeten.

Een PVC vloer heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig en ook dat is fijn in de badkamer. Je kunt hem erg gemakkelijk schoonmaken en dat is toch wel een must voor een vloer die in de badkamer ligt.

 

 

https://www.roobol.com/