Wonen Pluz
Image default
Badkamer en toilet

Hoe kies je de juiste wastafel in de badkamer?

Het kiezen van een juiste wastafel in de badkamer kan een hele klus zijn. Dit komt omdat er veel keuze is tussen verschillende modellen. Een wastafel kiezen is heel belangrijk omdat het verandert een badkamersfeer met een onbeperkte keuze qua afmetingen en materialen zoals keramiek, glas, roestvrij staal, natuursteen met steeds originelere vormen die bij alle stijlen passen.

In deze blog gaan we alle tips bespreken over hoe je de beste wastafel kan kiezen voor jouw badkamer. Lees snel verder.

Vragen

Voordat je begint met het zoeken van de juiste wastafel is het slim om jezelf deze vragen te stellen:

  • De beschikbare ruimte en de locatie waar je de wastafel wilt plaatsen
  • Bepaal welk model wastafel het beste bij jouw badkamer past (stijl, kleur, vorm, uiterlijk, enz.);
  • Het materiaal van de wastafel, het materiaal dat je kiest, moet zowel qua gebruik als onderhoud aan jouw behoeften voldoen.
  • Type installatie dat je wenst: aan de muur, vrijstaand of met onderkast?
  • Jouw gewoontes (wat het handigst is voor jou of jouw gezin)

Accessoires

Heb je een prachtige wastafel gevonden? Heb je al aan accessoires en kranen gedacht? Controleer de  originele wastafel om onaangename verrassingen te voorkomen en maak de juiste keuze voor jouw nieuwe wastafel!  Zo weet je wat je precies nodig hebt voor jouw nieuwe wastafel. De juiste afmetingen

Er zijn veel modellen wastafels op de markt, maar de keuze zal gebaseerd zijn op de beschikbare ruimte en mogelijk het aantal gebruikers. Voor een gezin van 4 bijvoorbeeld kan de keuze voor een dubbele wastafel (minimaal 120 cm breed) praktischer zijn. Een dubbele wasbak is handig omdat er dan twee mensen tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de wastafel. Zo voorkom je een file in de ochtend. De vrijstaande wastafel in de badkamer Momenteel zijn de meest populaire wastafels, een wastafel die je combineert met een onderkast. De installatie van zo’n wastafel is heel erg simpel. Bovendien is er veel keuze voor verschillende modellen en materialen.

Daarnaast heb je ook vrijstaande wastafels. Een vrijstaande wastafel is ook zeer eenvoudig te installeren. Het is een wastafel dat staat op een poot. Het grootste voordeel van een vrijstaande wastafel is dat je het makkelijk kan verplaatsen, als je bijvoorbeeld gaat verhuizen.

De verschillende materialen van wastafels in de badkamer

De wastafels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en dat is fijn. Je kan de keuze maken op basis van jouw budget, maar ook op basis van jouw smaak en wensen. Hieronder vindt je de belangrijkste materialen die op de markt worden aangeboden.

– Keramiek  : een duurzaam, resistent en gemakkelijk te onderhouden materiaal.

– Glas: trendy, esthetisch, resistent maar niet onbreekbaar. Vereist regelmatig onderhoud om sporen van water en kalk te verwijderen.

– Acryl: voor elk type badkamer, ruime keuze aan kleuren, gevoelig voor krassen, breekbaar en vereist regelmatig onderhoud.

– Natuursteen: het meest resistente van allemaal, gemakkelijk te schoon, duurder Zoals je kan lezen hebben alle materialen voor en nadelen. Wat trekt je het meest aan? Onthoudt goed dat elk materiaal ook een bepaalde uitstraling heeft. Bekijk de opties dus zorgvuldig en kies een wastafel die goed bij jouw badkamerstijl aansluit.  

https://www.badkamerplanet.nl/