Wonen Pluz
Image default
Decoratie en accessoires

Interieuradvies: Creëer een uniek en exclusief project

Wanneer we aan een binnenhuisarchitect denken, denken we vaak dat zijn werk alleen bestaat uit decoreren, d.w.z. het kiezen van de kleur van de verf, het meubilair of de accessoires die in een architectonisch project zullen worden geplaatst. Hoewel een binnenhuisarchitect decoratieve werkzaamheden verricht, bestaat zijn voornaamste taak erin aangename ruimten te creëren volgens de smaak en de behoeften van de klanten.

Het interieuradvies beoogt de ruimtelijke verdeling te optimaliseren, rekening houdend met factoren als juiste verlichting, circulatie en toereikendheid van de voorzieningen, om zo een unieke en exclusieve ruimte te creëren. Het werk van een binnenhuisarchitect strekt zich uit van het opstellen van plannen op basis waarvan het architectonisch ontwerp wordt uitgewerkt, tot het opknappen van reeds voltooide projecten, renovaties en decoratie.

 

Interieuradvies: Een gepersonaliseerd project

Een project voor binnenhuisarchitectuur wordt uitgewerkt door een vakman die je de verschillende mogelijkheden voorstelt die de ruimte je kan bieden naargelang jouw smaak, en die in die zin bijdraagt met zijn professionele visie.

Niet altijd kan worden gedaan wat wij ons voorstellen, om technische redenen of gewoon omdat het geen esthetisch bevredigend resultaat oplevert. Een binnenhuisarchitect helpt je om de opties te analyseren tot je het beste resultaat vindt, om zo een project te creëren dat de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelt.

 

Betere planning

Interieuradvies helpt je om te visualiseren hoe het project eruit zal zien voordat met de uitvoering ervan wordt begonnen, zodat je het projectvoorstel beter kunt begrijpen en kunt bepalen of er wijzigingen nodig zijn, voordat je ingrijpt. Deze visualisatie kan worden uitgevoerd in 2D of in 3D-animatie die zeer gedetailleerd in foto’s of video laat zien hoe jouw hervorming eruit zal zien.

 

Tijd- en geldbesparing

Het gewenste ontwerp en de decoratie stijl worden van tevoren bepaald, vervolgens wordt de ruimtelijke verdeling gemaakt, om vervolgens over te gaan tot de grafische weergave van de eindresultaten. Zodra het project is vastgesteld, wordt het budget opgesteld, waarbij de binnenhuisarchitect het budget van de klant moet passen en de nodige wijzigingen in het project moet aanbrengen. 

 

Assertiviteit in het kiezen van vloer- en wandbekleding

Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan bekledingen en vloeren op de markt. Daarom kan het kiezen van de beste optie voor elke omgeving een uitdaging zijn, vooral voor degenen die geen ervaring hebben op dit gebied.

Naast het esthetische aspect moet worden nagedacht over de kenmerken van het materiaal, de haalbaarheid van de installatie en het budget moeten worden geanalyseerd, om nog maar te zwijgen van de kenmerken van het pand zelf, aangezien niet alle coatings in alle omgevingen toepasbaar zijn. Een ervaren binnenhuisarchitect kan voorstellen reeds geïnstalleerde coatings en vloeren te gebruiken en een eenvoudige oppervlaktebehandeling uit te voeren. Dit helpt ook om geld en tijd te besparen.

 

Conclusie

Interieuradvies heeft aan belang gewonnen in het decoratie scenario, aangezien veel mensen op zoek zijn naar een omgeving die schoonheid en functionaliteit in één enkel project combineert. Dit betekent dat men moet weten hoe men de binnenruimten optimaal kan benutten, zodat ze mooi, gezellig en uitnodigend worden. Dit is nu juist het doel van de binnenhuisarchitect.