Wonen Pluz
Image default
Decoratie en accessoires

Waarom moet je lamellen overkappingen aanschaffen?

Je vraagt je misschien af waarom je lamellen overkappingen zou moeten aanschaffen. Als je kijkt naar de voordelen ervan denk je er wellicht anders over. Lamellen overkappingen zijn veelzijdiger dan gewone overkappingen. Ze zijn gemaakt om lang mee te gaan en kunnen het milieu helpen. Waarom? Je zult behoefte hebben aan airconditioning en verwarming.

Ze kunnen je koel houden

De lamellen op een lamellen overkapping zorgen ervoor dat lucht het huis binnen kan stromen terwijl UV-stralen en vocht worden geblokkeerd. Dit maakt je huis koeler in de zomer en vermindert de behoefte aan airconditioning. Als je op zoek bent naar een manier om geld te besparen op je energierekening, kan een lamellen overkapping de juiste optie zijn. Er is nog een ander voordeel. Het verlaagt namelijk je ecologische voetafdruk door de uitstoot van gas en andere bronnen te verminderen.

Ze kunnen voor warmte zorgen

Lamellen overkappingen zijn ontworpen voor ventilatie, daarom is het niet meer dan normaal dat je ze ook kunt isoleren. Er zijn namelijk verschillende manieren om je lamellen overkapping te isoleren. Je kunt de panelen van je lamellen overkapping isoleren. Als je een stationair paneel dak zonder ventilatieopeningen hebt, is dit de beste manier. Het beschermt je huis tegen warmteverlies in de winter en houdt het koeler tijdens de zomermaanden. Je kunt ook kiezen tussen glasvezel- of polyiso-isolatiematerialen. Dit is afhankelijk van hoeveel geld je jaarlijks wilt uitgeven aan verwarmings- en koelingskosten.

Ze zijn gemakkelijk te gebruiken

Lamellen overkappingen zijn gemakkelijk schoon te maken. Je kunt de lamellen van je lamellen overkapping afspuiten en vuil, bladeren en ander vuil verwijderen dat zich heeft opgehoopt. Dit is vooral handig tijdens de voorjaarsschoonmaak, wanneer iedereen zijn tuin zomerklaar wil maken. Lamellen overkappingen zijn ook eenvoudig te verstellen. Je kunt de hoeveelheid luchtstroom in een ruimte veranderen. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid zon of regen. Je kunt zelf aanpassen hoeveel lamellen er op een bepaald moment open staan. Hierdoor kunnen ze het hele jaar door gebruikt worden.

Ze zijn volledig weerbestendig

Een goed dak laten plaatsen is een belangrijk onderdeel van elk huis, maar het is nog belangrijker om ervoor te zorgen dat je dak weerbestendig is. Wanneer je een lamellen overkapping laat plaatsen, kun je er zeker van zijn dat er geen water door het systeem komt. De beschermende laag tussen de lamellen en het dak houdt de regen buiten. 

Ze zijn in hoge mate aanpasbaar

Lamellen overkappingen kunnen worden aangepast aan je behoeften, hoe specifiek ze ook zijn. Ze zijn perfect om je terras te bedekken. De lamellen kunnen in verschillende maten en vormen worden gemaakt, zodat ze geschikt zijn voor elk gebied dat je wilt bedekken. Je kunt de kleur van de lamellen kiezen, evenals hun grootte en vorm.