Wonen Pluz
Image default
Design en ontwerp

Maak de keuze voor een elektrisch vloerluik op maat

Maak de keuze voor een elektrisch vloerluik op maat

Bent u op zoek naar een goede oplossing voor het plaatsen van een vloerluik? Wellicht wilt u een mooi luik als opening naar de kelder, of juist een luik om het trapgat op zolder af te sluiten en zo veiliger te maken. Met een elektrisch vloerluik op maat maakt u dan de keuze voor een mooi, stevig luik dat ook nog eens gebruiksvriendelijk is. Maar waarom zou u kiezen voor een elektrisch vloerluik? We zetten de voordelen voor u op een rijtje.

Gemak
Wanneer u ervoor kiest om een bedrijf als Linfi een elektrisch vloerluik te laten maken, dan maakt u het uzelf gelijk een stuk makkelijker. Met een elektrisch vloerluik op maat hoeft u namelijk niet zelf te tillen of te duwen om toegang te krijgen tot de ruimte onder de vloer. Dit kan vooral handig zijn als u vaak naar de ruimte onder de vloer moet of als u een beperkte mobiliteit heeft. Met een handig bedieningsmechanisme is het vloerluik in no-time open.

Veiligheid
Een elektrisch vloerluik kan worden voorzien van beveiligingsfuncties, zoals een alarm of een slot, om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot de ruimte onder de vloer. Dit kunt u eenvoudig instellen, zodat u zelf wel zonder problemen toegang heeft. Er zijn verschillende soorten sloten die op het vloerluik kunnen worden gezet.

Energiebesparing
Als de ruimte onder de vloer goed geïsoleerd is, kan een elektrisch vloerluik helpen om de temperatuur in de ruimte te behouden en zo de energiekosten te verlagen. Het elektrische vloerluik op maat houdt namelijk de warmte binnen en zorgt dat er geen tocht doorheen komt.

Esthetiek
Het oog wil ook wat! Elektrische vloerluiken zijn vaak vrij discreet en kunnen mooi worden afgewerkt, wat kan helpen om de esthetiek van de ruimte te behouden. Daarbij zien de vloerluiken die door meerdere bedrijven op maat worden gemaakt er vaak ook nog eens stijlvol uit, waarbij u dan zelf de keuze heeft voor de afwerking van het betreffende vloerluik. Zo sluit het straks helemaal aan op de algehele stijl van een ruimte.

Opbergruimte
We hebben eigenlijk allemaal te weinig ruimte in ons huis, hoe groot de woning ook is. Een elektrisch vloerluik kan dan worden gebruikt om opbergruimte te creëren in een ruimte die anders niet goed benut zou worden, zoals onder een trap of in een garage. De mogelijkheden op dit gebied zijn eigenlijk eindeloos, het is dan ook goed om hier eens met een specialist over om tafel te gaan zitten en alle opties door te nemen.

Hoe werkt een elektrisch vloerluik eigenlijk precies?
Wellicht vraagt u zich af hoe een dergelijk vloerluik nou eigenlijk precies werkt? Dat is heel eenvoudig uit te leggen. Een elektrisch vloerluik werkt met een elektrische motor die het deksel opent of sluit. Het vloerluik wordt bediend met een afstandsbediening, een muisklik of via een app op uw smartphone. De meeste elektrische vloerluiken hebben ook een manuele handgreep of hendel om het luik handmatig te openen of te sluiten als de elektriciteit uitvalt of bij storing.
De motor van het vloerluik is meestal verborgen in de vloer of in de wand naast het vloerluik. Het vloerluik wordt aangesloten op het elektriciteitsnetwerk of op batterijen, afhankelijk van het type vloerluik. Sommige elektrische vloerluiken hebben ook sensoren die voorkomen dat het luik wordt geopend als er iemand of iets onder staat.
Het is belangrijk om te onthouden dat elektrische vloerluiken regelmatig moeten worden onderhouden om ervoor te zorgen dat ze veilig en betrouwbaar blijven werken. Het gaat hierbij dan om het schoonmaken van de rails, het vervangen van de batterijen en het oplossen van eventuele technische problemen.

https://linfi.nl/