Wonen Pluz
Image default
Design en ontwerp

Waarom kiezen voor zwart laminaat?

Waarom kiezen voor zwart laminaat?

Overweeg jij de aanschaf van zwart laminaat? Dan wil je waarschijnlijk alles weten over de voordelen die deze kleur laminaat met zich meebrengt. Gelukkig voor jou zijn wij hier al voor je ingedoken en hebben wij een groot deel van deze voordelen voor je opgesomds in dit artikel. 

Een luxe uitstraling

Door het toevoegen van zwart laminaat aan jouw woonkamer, eetkamer, slaapkamer of kantoor realiseer je in één klap een luxe uitstraling in de betreffende ruimte. Dit is nu eenmaal het effect dat zwart laminaat op een ruimte heeft. Niet iedereen heeft een dergelijke vloer en dus maakt het jou ook nog eens relatief uniek in jouw kringen. Daarnaast maakt het de betreffende ruimte over het algemeen ook een stuk warmer (qua uitstraling). Wil jij dus een luxe en warme uitstraling in huis creëren? Dan is zwart laminaat the way to go. Het is overigens wel aangeraden om, wanneer je kiest voor een zwarte laminaatvloer, rekening te houden met de grootte van de ruimte waar je de vloer wilt gaan (laten) leggen. Zwart laminaat kan een ruimte namelijk ook wat kleiner aan laten voelen. Iets om rekening mee te houden!

Minder snel vuil en minder krassen

Nog een groot voordeel van zwart laminaat is het feit dat het dagelijkse vuil en stof op de vloer een stuk minder opvalt dan bij bijvoorbeeld wit laminaat. Ideaal dus als je geen zin hebt om elke dag met een stofzuiger door het huis te rennen. Naast dat vuil over het algemeen minder goed zichtbaar is op zwart laminaat zijn ook krassen minder goed te spotten. Krassen in laminaat zijn over het algemeen namelijk niet heel erg diep en dus zal deze in kleur niet direct afwijken van de kleur van de laminaatplank zelf. 

Advies op maat van een specialist

Twijfel jij nog of zwart laminaat wel echt hetgeen is waar jij naar op zoek bent en wil jij graag eerst nog een stukje advies van een specialist? Dan is het aangeraden eerste een contact op te nemen met een specialist op het gebied van zwart laminaat zoals bijvoorbeeld Solza.nl. Solza.nl heeft een groot assortiment vloeren, beschikt over een prachtige showroom en heeft verschillende experts in dienst die je graag helpen bij je project. Wel zo fijn!