Wonen Pluz
Image default
Inrichting

Hoe kies je een exclusief vloerkleed?

Een vloerkleed van hoge kwaliteit geeft een vleugje tijdloze luxe aan een nieuw huis of renovatie. Sommige interieurontwerpers adviseren zelfs om te beginnen met je vloerkleed en vervolgens muurkleuren, meubels en andere items (zoals sierkussens) te selecteren, afhankelijk van de stijl van je karpet. Boho eclectisch, eigentijds boerderij of urban chic, het kiezen van het juiste vloerkleed gaat over het vinden van een vloerkleed dat lang meegaat, geïnspireerd om je interieur en levensstijl jarenlang aan te vullen. Meer te weten komen over exclusieve vloerkleden? Lees dan snel verder!

Hoe weet je of een vloerkleed van goede kwaliteit is?

Als je op zoek bent naar een nieuw vloerkleed voor binnen, wil je een vloerkleed dat bij je eigen smaak past, een vloerkleed dat lang meegaat en een vloerkleed dat zijn prijs waard is. Een vloerkleed is slechts zo goed als de materialen en vaardigheid waarmee het is vervaardigd, en om ervoor te zorgen dat een vloerkleed bestand is tegen dagelijks gebruik en slijtage, moet het gemaakt zijn van hoogwaardige materialen. Dus als je op zoek gaat naar een nieuw design tapijt, moet je eerst bepalen van welk materiaal het gemaakt is. De beste kwaliteit tapijten zijn samengesteld uit authentieke vezels zoals wol, jute, katoen of zijde. De stof tussen je vingertoppen wrijven is een uitstekende manier om het materiaal te testen. Als er veel vervelling is, is het vloerkleed van mindere kwaliteit. Als je op zoek bent naar een exclusief vloerkleed, zoek dan naar vezels die een decadente, unieke en geïnspireerde look en feel aan je ruimte geven, zoals handgeknoopte of geweven zijde of 100% wol.

Wat is het meest comfortabele vloerkleed?

Hoewel tapijten van jute en hennep gemaakt zijn van natuurlijke vezels en er geweldig uitzien, zijn ze niet zacht! Handgeknoopte, handgetufte en andere niet-machinaal gemaakte vloerkleden bieden een niveau van comfort onder de voeten dat machinaal gemaakte of synthetische vloerkleden niet kunnen. Ze worden vaak gemaakt door ambachtslieden en maken deel uit van een eeuwenoude traditie. Als je op zoek bent naar een lounge concept dat je uitnodigt om jouw schoenen uit te schoppen en op je luxe vloerkleed te gaan liggen, probeer dan eens een 100% wollen vloerkleed.

 

https://www.vloerkledenwinkel.nl