Wonen Pluz
Image default
Inrichting

Waarvoor kun je een geluidsstudio gebruiken?

Een geluidsstudio is op meerdere manieren te gebruiken. Niet alleen is het ideaal om je even helemaal terug te trekken in je studio, maar je kunt het ook gebruiken als je bijvoorbeeld muziek wilt maken. In dit artikel lees je meer over geluidsstudio’s en wat je ermee kunt.

Een geluidsstudio voor jouw rust en ontspanning

Een geluidsstudio wordt ook wel een geluidscabine genoemd. Let op, er zit wel een wezenlijk verschil tussen een geluiddempende studio en een muziekstudio die ontworpen is om muziek in op te nemen. Zoals de naam al zegt is de geluiddempende studio gemaakt om geluid zo veel mogelijk te dempen en een muziekstudio om nieuwe muziek in op te nemen. Wil je een geluidsstudio die bedoeld is om geluid te minimaliseren? Kijk dan eens op https://esmono.nl/ voor een divers aanbod aan geluiddempende cabines.

Ideaal om muziek in te maken

Een geluiddempende studio kan onder andere gebruikt worden om muziek in te maken. Het grote voordeel hiervan is dat je buren hier geen last van hebben, door de geluiddempende werking. Je kunt zo hard gaan als je zelf wilt, want de cabine zorgt ervoor dat het volume gereduceerd wordt. Zeker handig wanneer je wilt repeteren voor jouw muziekles of zangles.

De perfecte plek om te studeren en werken

Ben je student of werk je en volg je naast je baan nog een studie? Dan is een geluiddempende cabine ideaal voor de concentratie. Ook wanneer je veel thuis moet werken is een geluidscabine perfect, want het is echt een eilandje voor jezelf waar geluid van buitenaf gefilterd en geminimaliseerd wordt. Heb je dus veel deadlines in één week en wil je graag ongestoord kunnen werken? Dan is een Basic of PRO geluidsstudio perfect voor jouw wensen.

Ook geschikt als ‘mancave’ of ‘she shed’

Ben je een man en wil je gewoon rust als je thuis bent? Dan is een geluidsstudio ook prima als mancave in te richten. Kies gewoon jouw favoriete meubels en essentiële benodigdheden (denk aan een bank, tv en een klein bierkoelkastje) en richt hiermee jouw mancave in. Zo kun je jezelf helemaal terugtrekken in jouw eigen plek in huis. De vrouwelijke tegenhanger van de mancave is de indoor ‘she shed’. Dit is een idyllisch vrouwelijk ingerichte plek die voor ‘ladies only’ is. Kortom: alleen toegankelijk voor vrouwen die graag zonder mannen tot rust willen komen op hun eigen plek. Deze she shed kun je helemaal naar wens inrichten met vrouwelijke elementen of juist lekker minimalistisch houden voor een ‘zen-gevoel’. Voor beide kanten is er dus een interessante eigen plek van te maken. Nu alleen nog zorgen dat je vriend/vriendin/partner jouw mancave of she shed niet kaapt…

 

https://esmono.nl/