Wonen Pluz
Image default
Keukens

Het vervangen van kitranden in uw keuken.

Het vaststellen dat uw kitranden vervangen moet worden.

Kitranden kunnen dof en vies worden na verloop van tijd, waardoor het moeilijk wordt om een ongerepte keukenomgeving te handhaven. Helaas is alleen het afvegen van de kit niet voldoende – na jarenlang gebruik krijgen zelfs de sterkste schoonmaakmiddelen die randen niet zo schoon als je zou willen. Waarschijnlijk is het vervangen van uw versleten rand onvermijdelijk als u een sprankelende keuken en hygiënische wilt.

Zelf doen of laten doen.

Het verwijderen van siliconenkit randen essentieel voor de perfecte afwerking – maar het is niet altijd een gemakkelijke taak. Als u een doe-het-zelver bent, dan is deze klus waarschijnlijk binnen uw mogelijkheden; zorg er alleen voor dat u zich wapent met geduld en het juiste gereedschap! Hier zijn enkele van onze beste tips:

  • Voor de perfecte snede gebruik je een speciaal siliconenmesje of een voegenkrabber van je plaatselijke ijzerhandel.
  • Als je het aandurft, kun je het ook met een stanleymes doen – maar zorg ervoor dat je de scherpe kant onder controle houdt en geen schade veroorzaakt.
  • Om echt efficiënt af te rekenen met de hardnekkigste resten, kunt u ze een half uur laten weken met siliconenverwijderaar van chemische kwaliteit. Als dat de klus niet klaart, kunt u het beste nagellakverwijderaar of wasbenzine gebruiken.

Nieuwe kitrand aanbrengen.

U bent klaar met de uitdagende taak van het verwijderen van oude kit – nu is het tijd om op te knappen met een nieuwe laag! Voor degenen die vertrouwd zijn met breeuwen komt dit project neer op het volgen van enkele fundamentele stappen voor succes.

  • Voor het verwijderen van olie en vet, reinig de kier met spiritus gecombineerd met een doek.
  • Om extra goede hechting te garanderen raadpleeg dan een primerkit voor optimaal resultaat.
  • Gebruik daarnaast speciale sanitaire siliconekit welke fungiciden bevat om bacteriën/schimmels geen schijn van kans te bieden.
  • Zorg vervolgens dat zowel de binnenzijde als de buitenzijde afgeplakt wordt door middel van tape; hierdoor blokkeer je overtollige kit én creëert u plakkerige situaties.
  • Bevestig een kitpistool met de nieuwe kit en zorg ervoor dat u het mondstuk in een hoek zet die past bij de grootte van uw opening. Zorg ervoor dat u uw silicone opnieuw 1 of 2mm laat oversteken, want het is beter dan niet genoeg.
  • Voor een maximale efficiëntie gebruikt u speciale spatels die verkrijgbaar zijn in ijzerwinkels in de buurt – maar in geval van nood kan elk schuin plastic schrootje volstaan.
  • Eindig met het gladstrijken met natte vingers of met speciaal daarvoor gemaakt gereedschap.

Maar wilt u het toch liever uitbesteden ga dan naar Kitbedrijf AreYouKittingMe ze zijn actief in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht en Noord-Brabant.

 

https://www.areyoukittingme.nl/