Wonen Pluz
Image default
Meubels

Design tips voor eetkamerstoelen

Ben je op zoek naar nieuwe eettafelstoelen of wil je je oude vervangen? Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een aankoop doet. Eetkamerstoelen zijn er in allerlei soorten en maten, en het is belangrijk dat ze passen bij de afmetingen van je ruimte en bij je persoonlijke smaak. Je moet ervoor zorgen dat deze stoelen comfortabel en stevig genoeg zijn voor iedereen die er gebruik van gaat maken.

Denk aan de hoogte van je eettafel

Bij het kiezen van een eetkamerstoelen design moet je rekening houden met de hoogte van je eettafel. De typische zithoogte van een eetkamerstoel is ongeveer 45 cm boven de vloer, terwijl een typische hoogte van een eettafel 75 cm boven de vloer is. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om hun eettafel lager te plaatsen, zodat ze gemakkelijker met andere kunnen communiceren. Je kunt op zoek gaan naar barkrukken of hoge stoelen. Meet de zithoogte van de stoel correct. Dit zal je vertellen of ze goed passen bij je eettafel.

Kies de juiste zitting

De breedte van je eettafel en stoelen meten kan een geweldige manier zijn om ervoor te zorgen dat je een stoel krijgt die bij je past. Je wilt er lekker in kunnen zitten, koop dus niets met een te breed of te smal zitje. Je moet ook overwegen hoe lang je van plan bent om aan tafel te zitten. Zit je graag lang aan tafel? Dan is comfort cruciaal. Bedenk ook of je een stoel wilt met armleuningen of niet. Dit is meestal wel zo handig!

Houd rekening met de hoogte van je rugleuning

Zorg ervoor dat de hoogte van je rugleuning geschikt is. Zorg ervoor dat je rug goed op het kussen rust als je gaat zitten. Je kunt het beste kiezen voor een maat die zowel geschikt is voor kleinere als langere mensen. Op deze manier zal iedereen comfortabel kunnen zitten.

De pneumatische hoogteverstelling van de O-form stoel

Het verstellen van de hoogte van de stoelen van O-form gaat snel en eenvoudig. Met een knop aan de onderkant van het frame kun je het aanpassen aan je behoeften. Tik er gewoon op en kijk hoe je stoel met gemak omhoog of omlaag gaat. Het pneumatische mechanisme is erg handig voor mensen die vaak van lengte veranderen, zoals wanneer ze aan een bureau zitten tijdens werkuren of tv kijken in hun vrije tijd.