Wonen Pluz
Image default
Raamdecoratie en zonwering

De voordelen van zonwering en welke te kiezen

Wanneer je je huis koel wil houden op een warme zomerdag, dan denk je al snel aan het gebruik van zonwering. Maar wist je dat zonwering nog meer voordelen biedt? En hoe kies je de beste zonwering voor je woning?

De voordelen van zonwering

Beschermt tegen de zon

De voornaamste reden waarom iemand kiest voor zonwering Deventer is om te voorkomen dat de ruimtes in je woning te warm worden. Zeker op een warme zomerdag kan het vele zonlicht via het raam ervoor zorgen dat het oncomfortabel warm wordt in je woning.

Beschermt tegen de kou

Zonwering Deventer zorgt niet alleen voor koelte in de woonst, maar isoleert ook je woning. Op deze manier houdt het de warmte in je woning tijdens de wintermaanden. De extra isolatielaag zorgt immers voor een luchtbuffer waardoor de warmte in je woning minder verloren gaat. Op deze manier moet je ook minder je woning verwarmen en verlaag je dus je energiefactuur.

Biedt privacy

Zonwering heeft geen concurrentie als het gaat om privacycontrole. Zo helpen ze om de inkijk van buitenaf te verminderen. Dit kan door ze te kantelen of zelfs helemaal te sluiten voor volledige privacy. De kanteloptie komt met veel varianten als het om privacy gaat.

Makkelijk om de lichtinval in je woning te controleren

Zoals eerder besproken, zijn is zonwering een traditionele methode om het licht te blokkeren. Tegelijkertijd biedt zonwering lichtregeling. Het zorgt ervoor dat ongewenst licht je ruimte niet binnenkomt. Zonwering kan volledig of deels worden ingezet, waardoor de hoeveelheid licht die de kamer binnenkomt, wordt gecontroleerd.

Hoe kies je de beste zonwering voor je woning?

Er is een breed scala aan materialen waaruit je kunt kiezen voor je zonwering. Zo heb je de keuze uit imitatiehout, aluminium, pvc of vinyl. We raden aan om de keuze te laten afhangen van zowel persoonlijke smaak als de inrichting van de rest van je interieur. Aluminium of pvc biedt een modernde uitstraling, terwijl hout dan eerder past bij een warme en klassieke woonkamer.Buitink zonwering adviseert je hier graag in.

Ook de kleur is een belangrijke overweging die je moet maken. Donkere kleuren zijn efficiënter dan lichtere omdat ze meer licht absorberen, maar deze laatste reflecteren dan weer meer zonlicht. Wat de beste keuze is hangt af van of je de zonwering buiten of binnen laat plaatsen door Buitink zonwering.

https://www.buitink.info/