Wonen Pluz
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Een zonnescherm handbediend of elektrisch

Er bestaan twee soorten zonneschermen. De exemplaren met handbediening en elektrisch. Vrijwel elk zonnescherm dat met de hand bediend moet worden, kan ook worden voorzien van elektrische bediening, hoewel dit meestal wel een meerprijs met zich meebrengt.

Wij krijgen vrijwel dagelijks de vraag of men nou beter kan kiezen voor zonneschermen met handbediening of elektrisch en stiekem blijft dit een vrij lastig punt. Normaal gesproken zijn elektrische zonnescherm het meest populair. Deze kunnen namelijk eenvoudig met behulp van een afstandsbediening, wandschakelaar of zelf met een app op je smartphone worden bediend. En wat is dan het meest interessant? In veel gevallen wordt er dan gekozen voor elektrische zonneschermen.

Prijsverschil zonneschermen elektrisch en handbediend

Een belangrijk punt in het maken van een uiteindelijke keuze is natuurlijk het prijsverschil tussen zonneschermen elektrisch en handbediend. Dit prijsverschil kan oplopen tot wel zo’n €200 per scherm bij elektrische bediening via een wandschakelaar of een afstandsbediening. Wil je jouw zonneschermen bedienen met behulp van een app? Dan komen er nog extra kosten bij voor zowel de app, als de ontvanger en de motor.

De plaats van zonneschermen

Ook de plaats van een zonnescherm speelt een grote rol in het feit of nou handbediening of elektrische bediening beter is. Praten we over een knikarmscherm, dan kan handmatige bediening vaak uitkomst bieden, maar praten we over screens dan kan elektrische bediening weer beter zijn doordat je meerdere screens tegelijkertijd kan bedienen.

Gelukkig is het ook nog mogelijk om zelfs een paar jaar later alsnog te kiezen voor elektrische bediening. Vrijwel alle soorten zonwering zijn namelijk al voorbereid om te kunnen worden voorzien van een buismotor. Er hoeft dan vaak ook alleen een kleine aanpassing in de bak gemaakt te worden!

Waar koop je goedkope zonneschermen

Goedkope zonneschermen koop je natuurlijk online! Er zijn verschillende aanbieders te vinden, maar toch raden wij aan om uitsluitend voor een specialist te kiezen. Deze verkoopt namelijk in veel gevallen uitsluitend de beste kwaliteit zonwering en is daarnaast ook vaak goedkoop, in verband met de concurrentie online. Zoek je een geschikte webwinkel? Dan kan ik je zonweringbestellen.nl van harte aanraden!