Wonen Pluz
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Plisse hordeur – effectief tegen insecten

Vliegen en muggen wil je liever niet in huis. Maar een hor voor je ramen of je deur, is ook niet altijd een charmant gezicht. Zeker als je de ramen en deuren dicht hebt, is het niet noodzakelijk om een hor constant voor het raam te hebben. Toch wil je ook niet iedere keer dat je wél iets openzet, opnieuw een hor moeten installeren. Met een plisse hordeur kun je dat eenvoudig oplossen. 

Stevige en flexibele hordeuren

Plisse hordeuren hebben het voordeel dat ze als een harmonica invouwen als je ze dichtdoet. Hierdoor neemt een hordeur weinig ruimte in. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met de draaicirkel zoals bij een hor dat je als een normale deur open en dicht zou doen. De hordeur zit in een stevig aluminium frame. Doordat de plisse hordeur binnen dat frame in- en uitschuift, is er geen sprake van gaas dat door windvlagen los kan schieten. Ook zit er geen druk op het schuifsysteem, waardoor de plisse hordeur niet onverwacht in zal klappen als je de hordeur uitgevouwen hebt. Met een plisse hordeur bepaal je zelf of je tegen het gaas van het hor aankijkt, want als het niet noodzakelijk is, schuif je de plisse hordeur gewoon in. 

Waar plaats je een plisse hordeur?

Dit type hordeuren is geschikt voor zowel kunststof, houten als aluminium kozijnen. De hordeuren worden op maat gemaakt, zodat deze altijd past in de deuropening van je huis. Hierbij kies voor montage op het kozijn of in het kozijn. De plisse hordeur kan ook gemonteerd worden bij een schuifpui. Houd er wel rekening mee dat er verschil is tussen een hordeur voor één schuifpui en een hor voor dubbele terrasdeuren. In het laatste geval is het noodzakelijk dat je dubbele plissé hordeuren plaatst. Dit heeft te maken met de stabiliteit van de plisséhordeur. Maar of je nu kiest voor een hor voor de tuindeur, de balkondeur of het schuifpui, je hebt in alle gevallen een hoge kwaliteit hordeur. Het stevige gaas houdt het ongedierte buiten en laat de frisse lucht binnen. 

Eenvoudige montage

Om te bepalen welke maat plissé hordeur je moet hebben, meet je de breedte en de hoogte van de deuropening op. Hierbij let je ook op de onderdorpel, zeker als je een hefschuifpui hebt. In dat geval moet je bij een schuin dorpelprofiel bestellen. Kies de kleur gaas die je het meest aanspreekt. Dit kan zwart zijn, maar bijvoorbeeld ook grijs. Je monteert de hordeur eenvoudig zelf op een binnen of buiten draaiende deur of een schuifdeur. Het is wel noodzakelijk dat het hor minimaal twintig centimeter hoger dan breed is. Natuurlijk zijn de plissé horren niet alleen geschikt voor deuren. Ook voor de ramen kun je deze horren prima toepassen. De plissé raamhorren zijn tevens in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo heb je voor ieder openslaand raam of iedere deur in huis een hor op maat, dat niet alleen heel handig is in gebruik, maar ook nog eens op een efficiënte manier de insecten uit je huis houdt.