Wonen Pluz
Image default
Serre en overkapping

Maak je veranda gezelliger met deze tips

De veranda

Als je een beetje een ruime achtertuin hebt is een veranda fantastisch om te hebben. Je kunt er ‘s avonds heerlijk eten en zitten, terwijl je zo de tuin in kunt kijken. Als je de mogelijkheid hebt zou ik geen seconde twijfelen over het nemen van een veranda. Alleen een veranda hebben is echter niet genoeg, je moet natuurlijk ook zorgen dat het een beetje gezellig is. Maak je veranda dus gezelliger met deze tips.

 

Neem een glazen schuifwand

Een veranda is in de zomer fantastisch. Lekker de hele avond buiten kunnen zitten en als het regent zit je overdekt. In de winter wil je echter ook buiten kunnen zitten en daar zijn glazen schuifwanden voor veranda ideaal voor. Met een glazen schuifwand heb je namelijk de keuze of je hem open of dicht wilt hebben en in de winter kun je hem weer mooi dichtschuiven. Zeker in combinatie met de laatste tip werkt dit erg goed. Ook kun je altijd je tuin inkijken met een glazen schuifwand, wat een fijn en open gevoel geeft.

 

Zorg voor een fijne zitplaats

Een veranda moet eigenlijk bijna een tweede woonkamer zijn en zeker in de zomer. En wat staat er in de woonkamer? Precies, een fijne bank en een paar goede stoelen. Die moet je ook hebben op de veranda. Maak je veranda zo uitnodigend mogelijk en zet er een goede bank en een paar fijne stoelen neer.

 

Zorg voor leuke verlichting

Overdag heb je uiteraard genoeg daglicht en heb je geen verlichting nodig, maar ‘s avonds zeker wel. Dat moet natuurlijk niet alleen functioneel zijn, maar ook voor een beetje extra gezelligheid zorgen. Daar zijn lampen namelijk ideaal voor. Als je graag functioneel licht wil, kun je ervoor kiezen om gewoon wat spotjes op te hangen. Je kunt echter ook voor sfeerverlichting gaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan wat lampionnen, een mooie tafellamp, of een lichtslinger. Zo kun je een hele gezellige en warme sfeer creëren op je veranda.

 

Zet er wat planten neer

Zeker als je een glazen schuifwand hebt, kun je de veranda wel een tussenruimte zien tussen het huis en de tuin. Het is dus leuk om hier een soort overgang te creëren door er een aantal leuke planten neer te zetten. Dat fleurt de veranda enorm op en het is bovendien erg gezellig. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie hangplant aan het plafond hangen, een bananenboom of een palmboompje nemen en een paar leuke bloemen halen.

 

Neem een lichtstraat

Een veranda is vrijwel overdekt en dat kan in een land als Nederland er wel eens voor zorgen dat de lichtinval onder de veranda vrij laag is. Een goede oplossing daarvoor is een lichtstraat. Dat is eigenlijk gewoon een raam, maar dan in het dak. Hierdoor heb je alsnog redelijk wat lichtinval van bovenaf en dat is in wat minder zonnige landen als Nederland gewoon echt perfect. Het beste kun je voor de lichtstraat van glasdiscount.nl gaan.

 

Neem een verwarming of een kacheltje

Zoals ik bij de eerste tip al aangaf, dit is ideaal in combinatie met de schuifwand. Je kunt in de winter namelijk de schuifwand wel dicht doen, maar dat betekent niet direct dat het lekker warm wordt. Daarvoor heb je dus een verwarming of een kacheltje nodig. Doordat de veranda dicht is blijft de ruimte gemakkelijk warm en kun je er zo hele avonden zitten zonder het koud te krijgen. Daarbij is een iets als een houtkacheltje ook esthetisch gewoon een hele leuke toevoeging aan je veranda.