Wonen Pluz
Image default
Woning en Tuin

Redenen om een houten speelhuisje te kopen

Als je een tuin van redelijke afmetingen hebt, zijn houten speelhuisjes blijvend populair, geschikt voor gezinnen van elke grootte, en kunnen ze eindeloze mogelijkheden voor creatief spel bieden. Hier bekijken we de redenen om er een te kopen en waar u op moet letten voordat u er een koopt.

Wat zijn de voordelen van speelhuisjes?

Kinderen lijken tegenwoordig meer en meer tijd binnen door te brengen, spelend op elektronische gadgets. Maar voor hun eigen gezondheid en welzijn is buitenspelen het allerbeste. Frisse lucht en vitamine D van de zon zorgen ervoor dat ze fitter en sterker worden. Ook verbranden ze met buitenspelen overtollige energie. Een speelhuisje zorgt ervoor dat ze het hele jaar door van de tuin gebruik kunnen maken, omdat ze tijdens regenperiodes binnen kunnen schuilen. Ook zal het huisje een schaduwplek bieden wanneer de zon te sterk is voor de tere huid. Thema speelhuisjes – en zelfs eenvoudige structuren – zullen hun creativiteit stimuleren en zorgen voor uren fantasierijk spel. En als het speelhuisje niet in gebruik is, kan het de perfecte opslagplaats zijn voor al dat speelgoed uit de kindertijd, van theeserviezen tot fietsen, zodat de rommel van het gras of terras weg is.

Goed om te weten

Heb je een budget? Heel belangrijk want ook de Speeltoestel Koning heeft een bijna onbeperkte keuze als het gaat om speelhuisjes. Daarom is het goed een globaal bedrag in gedachten te hebben voor wat het huisje mag kosten. Dit vergemakkelijkt het maken van een keuze. Vergeet niet dat je vast en zeker verwacht dat het houten speelhuisje heel wat jaren meegaat. Als je kinderen nog vrij jong zijn, is het de moeite waard om te investeren in goede kwaliteit.

De volgende overweging is de grootte. Maak je geen zorgen als je tuin niet groot is – de meeste kinderen zullen net zoveel plezier hebben in een klein speelhuisje als in een enorm groot. Maar houd er wel rekening mee waar je de rest van de tuin voor gebruikt. Koop er niet een die te veel ruimte inneemt, anders heb je misschien niet genoeg ruimte voor andere buitenactiviteiten.