Wonen Pluz
Image default
Woning huren

Een huurrecht advocaat Almere bij gebreken aan je huurwoning

In een ideale wereld huur je een huis voor een bepaalde periode en heb je nooit last van gebreken, helaas is dat vaak niet het geval en moet er een huurrecht advocaat Almere aan te pas komen. Een huurrecht advocaat Almere kan je wijzen op de rechten die je hebt als huurder wanneer er gebreken zijn aan je huurwoning.

Wat is een gebrek volgens het huurrecht?

Een gebrek is de toestand van de woning die niet aan de huurder valt toe te rekenen waardoor de woning de huurder niet het genot verschaft dat een huurder bij het aangaan van de overeenkomst mocht verwachten. Met andere woorden als er iets mis is en het probleem is niet door de huurder veroorzaakt, dan is het een gebrek. Voorbeelden van mogelijke gebreken aan de woning zijn waterlekken of verstoppingen, schimmel, een defect verwarmingssysteem, gebrek aan warm water en slechte geluid of warmte-isolatie. Niet alle gebreken vallen op de schoot van de verhuurder, hierbij kun je voor advies terecht bij een huurrecht advocaat Almere.

Kleine gebreken: Doe het zelf

De overheidslijst bevat kleine dagelijkse onderhoudskwesties waarvoor de huurder verantwoordelijk is. De vuistregel is dat als het zonder specialistische kennis of apparatuur gerepareerd kan worden, het de verantwoordelijkheid van de huurder is. Het onderhoud van de centrale verwarming is bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid van de verhuurder, maar ervoor zorgen dat de waterdruk voldoende is, is de verantwoordelijkheid van de huurder. Als je echter meer dan vier keer per jaar moet bijvullen, kan er een lek in het systeem zitten. In dat geval wordt het de verantwoordelijkheid van de verhuurder. Voor een uitgebreid overzicht kun je een huurrecht advocaat Almere om advies vragen.

Bij ernstige gebreken is de verhuurder verantwoordelijk

Als het een gebrek is dat je zelf niet kan oplossen en professionele hulp bij nodig hebt dan is het vaak een gebrek waarvoor de verhuurder verantwoordelijk is. Meld het in dat geval onmiddellijk aan de verhuurder. Als je dit telefonisch doet, bevestig dit dan schriftelijk (bijvoorbeeld per e-mail), zodat je bewijsmateriaal creëert. Een huurrecht advocaat Almere kan je hierbij helpen. Huurders zijn wettelijk verplicht gebreken te melden. Als je wilt dat het gebrek wordt hersteld moet je dat aangeven en schriftelijk melden een huurrecht advocaat Almere kun je om advies vragen hierbij. Als je om actie hebt gevraagd aan de verhuurder, moet de verhuurder binnen een redelijke termijn handelen. Wat precies een redelijke termijn is, hangt af van de (aard van het) gebrek. Een kapotte radiator in een slaapkamer die u niet gebruikt is minder dringend dan schimmel die je gezondheid kan aantasten.

Een huurrecht advocaat Almere helpt je verder

Voor sommige zaken zoals ernstige gebreken in je huurwoning kan je het beste een advocaat inschakelen zodat het probleem snel wordt verholpen. Via Advocatenkantoren.nl kun je de ideale huurrecht advocaat zoeken die je verder kan helpen.