Wonen Pluz
Image default
Consumenteninformatie

Je huis verkopen, waar moet je op letten?

Ga je jouw huis te koop zetten, dan zijn er een hoop dingen die je van tevoren moet regelen. Zo moet je je woning verkoopklaar maken, moeten er foto’s gemaakt worden van de woning en moet je een vraagprijs voor je woning bepalen. Hier lees je hoe je jouw woning 100% klaar voor verkoop maakt.

Reinig je woning van binnen en buiten

Niemand die een huis gaat kopen wordt heel erg enthousiast van een onverzorgd huis. Probeer jezelf dus in de koper te verplaatsen. Wat zou jij graag willen zien als je naar een nieuw huis gaat kijken? Los van hoe de inrichting van je woning is, valt de buitenkant van je woning als eerste op. Dit betekent je gevel, het dak en je voortuin, want dit zijn de eerste dingen die iemand van jouw woning ziet. Zijn deze vies of slecht onderhouden, dan is dat de eerste indruk die de koper van jouw huis krijgt. Heb je het geld ervoor, dan is het dus slim om je gevel en dak te laten reinigen voordat je jouw huis gaat verkopen. Hierdoor krijgt je woning direct een verzorgde uitstraling. Wil je het helemaal volledig aanpakken, dan kun je er ook nog voor kiezen om je dak te laten coaten, maar het is wel belangrijk om de kosten tegen de baten af te wegen, aangezien dit wel een extra investering is.

Laat professionele foto’s van je woning maken

Je kunt natuurlijk zelf met je telefoon of een camera aan de slag gaan, maar de ervaring leert dat professionele woningfoto’s het altijd het beste doen op sites als Funda. Een professionele fotograaf weet ook waarop hij of zij moet letten en geeft je tips over het ‘stagen’ van je huis.

Bepaal een juiste vraagprijs

Welke prijs je voor jouw woning moet vragen, hangt af van verschillende factoren. Zo is het onder meer belangrijk wat de staat van je woning is en of je recent nog een verbouwing hebt gedaan. Denk aan het vernieuwen van je badkamer of keuken. Het is ook altijd slim om te kijken naar prijzen van vergelijkbare woningen in jouw buurt. Zo kun je een goede inschatting maken van de actuele prijzen. Uiteraard kun je wel eventuele verbouwingskosten in jouw berekening meenemen, zodat je wel voldoende winst op jouw woning kunt maken. 

Tot slot kun je hiervoor de hulp inschakelen van een aankoopmakelaar. Hij of zij zal je adviseren over een juiste vraagprijs. Let op: een aankoopmakelaar heeft wel tot doel om jouw woning zo snel mogelijk te verkopen, dus mogelijk is zijn of haar vraagprijs lager dan je in eerste instantie in gedachten had. Je kunt dan meegaan in de lagere prijs, of vasthouden aan jouw eigen hogere prijs. Het is jouw woning, dus jij hebt hier zelf de regie over.

 

https://hetzuidencoatings.nl/