Wonen Pluz
Image default
Consumenteninformatie

Zo richt je goedkoop een thuiskantoor in

Ga jij volledig of deels thuiswerken? Dit biedt veel voordelen. Om optimaal te genieten van je nieuwe werkplek is het goed indelen van je thuiskantoor belangrijk. Waarom is dit cruciaal en hoe zorg je ervoor dat je een prachtig thuiskantoor creëert met een beperkt budget?

Waarom je thuiskantoor goed inrichten?

Het is noodzakelijk om een goede werkplek in te richten wanneer je thuis gaat werken. Een dagje aan de eettafel werken, is misschien geen probleem, maar als je deels of volledig thuis gaat werken, is dit een minder goede optie. Je hebt een rustige werkplek nodig die ergonomisch is ingericht. Alleen dan kun je productief zijn zonder RSI-klachten te krijgen. Een thuiskantoor inrichten, hoeft niet veel te kosten. Wij vertellen je hoe je je werkplek goedkoop kunt inrichten.

Tips voor het goedkoop inrichten van een thuiskantoor

Regel een laptop

Misschien heb je al een goede laptop of regelt je werkgever een laptop van de zaak voor je op het moment dat hij jou thuis laat werken. Is dit niet het geval en ben je nog op zoek naar een goede laptop? Kijk rond op refurbished sites voor een laptop die aan al jouw wensen voldoet. Wil je geen laptop kopen? Lease een laptop. Voor een mooi bedrag per maand geniet je van alle voordelen die een gloednieuw apparaat je te bieden heeft.

Koop een bureaustoel

Een goede bureaustoel is onmisbaar voor een ergonomische werkplek. Een bureaustoel moet een verstelbare rugleuning en een verstelbaar zitvlak hebben. Daarnaast moeten de armleuningen versteld kunnen worden, zodat jouw armen de juiste support krijgen en in de juiste hoek kunnen rusten terwijl je aan het typen bent. Een nieuwe ergonomische bureaustoel is niet goedkoop, maar gelukkig zijn er goede tweedehands exemplaren verkrijgbaar. Zo geniet je van goede kwaliteit voor een lagere prijs.

Zorg voor voldoende opbergruimte

In een goed opgeruimd kantoor kun je je beter concentreren. Regel dus voldoende opbergruimte. Opbergsystemen zijn voor een mooie prijs te krijgen bij verschillende winkels. Zo hou je al je papierwerk bij de hand en je bureau opgeruimd.

Vergeet de decoratie niet

Decoratie helpt je van je thuiskantoor een prettige ruimte te maken. Planten houden de ruimte rustig en zuiveren de lucht. Decoratie maakt je thuiskantoor persoonlijk, maar decoreer met mate. In een drukke ruimte kun je je immers minder goed concentreren.

https://www.skala.nl/