Wonen Pluz
Image default
Verlichting

Verschillende soorten buitenverlichting

Buitenverlichting is een perfecte manier om je terras, veranda en tuin op te fleuren. Het verlichten van je buitenruimte kan echter lastig zijn, omdat je het juiste type lamp moet kiezen. Wanneer je door ontwerpen voor tuinverlichting bladert, vindt je mogelijk een breed scala aan lampen in verschillende soorten en stijlen. Zo kun je kiezen voor inbouwspots, spots en pad verlichting. Elk type buitenlamp heeft een andere functie. Sommige buitenlampen zijn voorzien van sensoren die beweging kunnen detecteren. Zo kan het licht automatisch aan en uit gaan. Dit type buitenlamp is ideaal om zowel je veiligheid te verhogen als je energiefactuur te verlagen. Hier zijn verschillende soorten buitenlampen die je kunt installeren.

Tuinspots

Tuinspots of opbouwspots zijn een mooie manier om wat extra licht in je tuin te brengen. Ze kunnen op muren, hekken of poorten worden geïnstalleerd en zorgen voor een heldere verlichting van paden of verhoogde bedden. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, waaronder schijnwerpers en wandlampen. Schijnwerpers worden gebruikt om specifieke gebieden te markeren, zoals een standbeeld of een bepaalde plant. Meestal worden schijnwerpers meestal aan muren of hekken gemonteerd, maar ze kunnen ook aan bomen hangen of op de grond worden geplaatst.

Spots voor terras of veranda

Als je meer helderheid wilt dan een tuinspot te bieden heeft, overweeg dan om downlights te laten installeren op je terras of veranda plafond. Deze lampen werken meestal op 120 volt elektriciteit en kunnen worden aangesloten op het elektrische systeem van je huis of op een buiten stopcontact. De meeste woonhuizen hebben hiervoor minimaal één stopcontact bij de voordeur of garagedeur. Downlights worden meestal in de buurt van ingangen geplaatst, dus ze hoeven niet erg helder te zijn als ze ’s nachts worden gebruikt, maar net genoeg om veilig je huis binnen te komen. Ze kunnen ook aan het plafond van veranda’s of terrassen worden geïnstalleerd, zodat ze op de vloer eronder schijnen.

Buitenverlichting van Lampentotaal.nl

Als toonaangevende verlichtingsverkoper in Nederland biedt lampentotaal.nl vele soorten buitenverlichting aan. Je kunt deze lampen op je buitenmuur, terras, veranda of pad installeren. Heb je verlichting nodig voor je buitenruimte, dan kun je kiezen voor up- en downlight Roty lampen, landelijke buitenlampen Noorwegen en verstelbare Cube up en down. Daarnaast kun je voor het verlichten van je tuin of pad een Landelijke lamp Noorwegen of staande buitenlamp Manilla zwart installeren. De keuze zijn eindeloos! Bekijk de website voor meer informatie.