Wonen Pluz
Image default
Doe-het-zelf

4 tips om je huis beter te isoleren

Een goed geïsoleerd huis is essentieel voor comfort, energiebesparing en zelfs voor de waarde van je huis. Maar hoe zorg je nu voor die isolatie? Hier zijn vier tips om je huis beter te isoleren.

Dakcoating: de onzichtbare en energiebesparende superlaag

Laten we beginnen bij het dak. Wist je dat een groot deel van de warmte in je huis verloren gaat via het dak? Erg zonde van de investering, want vaak lekt warmte ongemerkt weg uit je huis. Een dakcoating biedt hier een passende oplossing voor. Het reflecteert namelijk zonlicht en hitte, waardoor je huis in de zomer koeler blijft. In de winter helpt het om de warmte binnen te houden. Dakisolatie door Het Zuiden Coatings zorgt ervoor dat je dak beter isoleert en daardoor je huis in zijn geheel. Dit doen ze door middel van dakcoating en gevelcoating. Hiermee worden daken en gevels voorzien van een onzichtbare laag die je dak en gevel beschermen tegen verschillende weersinvloeden.

Tochtstrips: simpel en effectief

Een klassieker onder de isolatiemethoden: tochtstrips. Deze strips zijn gemakkelijk zelf aan te brengen rond deuren en ramen en voorkomen dat warme lucht ontsnapt. Een kleine investering met groot effect. Plus, je kunt afscheid nemen van die vervelende tocht die je tenen doet bevriezen in de winter. 

Gevel- en vloerisolatie voor permanent warme voeten

Vloerisolatie is een geweldige manier om de warmte in je huis te houden. Of het nu gaat om het isoleren van de kruipruimte of het leggen van isolerende ondervloeren, deze stap kan een groot verschil maken voor je comfort en energierekening. 

Muurisolatie voor een warm huis

Met spouwmuurisolatie en isolatieplaten aan de binnenkant zorg je voor goed geïsoleerde muren. Hiermee houd je de warmte waar het hoort: binnen. Dit kun je uitbesteden aan een gespecialiseerde partij of het zelf doen.

Met deze tips kun je genieten van een comfortabeler huis én van een lagere energierekening. Dus pak die gereedschapskist en ga aan de slag! Je portemonnee zal je dankbaar zijn. 

 

 

https://hetzuidencoatings.nl/