Wonen Pluz
Image default
Doe-het-zelf

Hoe voorkom je chaos tijdens het klussen?

Als de winter voorbij is zit de grote lenteschoonmaak er weer aan te komen. Veel mensen vinden dat een perfect moment om bijvoorbeeld dat wiebelende hekje in de tuin te maken, de kraan te repareren of toch die overkapping te bouwen. En hoe vervelend is het als je aan het klussen bent en net die ene schroevendraaier die je nodig hebt kwijt is? Daarom is het belangrijk om je klusspullen netjes te houden. En hoe je dat het beste doet? Dat hebben wij voor jou op een rijtje gezet. 

Magazijnbakken

Een perfecte manier om al je gereedschap en andere klusspullen op één plek te houden, is magazijnbakken gebruiken. Je kunt deze bakken makkelijk kwijt in bijvoorbeeld de schuur of op zolder. Je legt de klusspullen in de verschillende bakken, plakt een etiket op de bak met daarop wat erin zit, en ruimt de bakken op. Zo simpel is het! En op deze manier kun je binnen een oogopslag alles terugvinden en snel weer aan de slag met klussen. 

Controleer je gereedschap

Voordat je begint met klussen is het handig om al je gereedschap na te gaan. Een perfect moment hiervoor is als je bezig bent met de magazijnbakken. Het is belangrijk om te weten welk gereedschap het nog wel doet, zodat je niet straks tijdens het klussen voor verrassingen staat. Je wilt er namelijk niet achter komen dat je geen schroeven meer hebt of dat je boor het niet meer doet als je al bezig bent. Maak een lijstje met welk gereedschap niet meer geschikt is zodat je weet welke je moet aanschaffen. 

Maak een plan: 

En misschien nog wel het belangrijkste, maak een plan. Begin niet zomaar aan een klus zonder dat je van tevoren weet wat je gaat doen en wat je nodig hebt. Zo voorkom je dat je steeds heen en weer moet voor gereedschap en op die manier spullen kwijtraakt. Maak een ontwerp van wat je wilt gaan maken of repareren, en schrijf precies op wat je nodig hebt. Met dit lijstje kun je dan op zoek gaan naar de benodigdheden, wat extra makkelijk zal gaan als je de voorgaande tips gebruikt hebt! Zo kun je snel en efficiënt aan de slag, en voorkom je chaos en verrassingen tijdens het klussen. 

 

 

https://www.begra.nl/