Wonen Pluz
Image default
Doe-het-zelf

5 tips voor prachtig schone ramen

De zon schijnt op je ramen en mooi, warm licht dringt je woning binnen. Je voelt je helemaal op je gemak. Totdat je een blik op je ramen werpt, om naar buiten te kijken. Je zicht is niet optimaal. De kleuren van de mooie planten in je tuin dringen niet goed door. De azuurblauwe hemel komt flets over. Waarom? Je ramen zijn vuil. Alsof er letterlijk én figuurlijk een waas tussen jou en de buitenwereld hangt. Het is duidelijk: het is de hoogste tijd om je ramen te wassen. De glazenwasser Enschede heeft een aantal handige tips voor je.

Wat heb je nodig om zelf je ramen te wassen?

Voor de glazenwasser Enschede is het  natuurlijk gesneden koek. “In principe is het eenvoudig om je ramen zelf schoon te houden. Het kost tijd en moeite en als je het gestructureerd en gedisciplineerd aanpakt, kun je het helemaal zelf doen. Wat je nodig hebt, is een grote en schone emmer voor het afwaswater. Deze emmer vul je met handwarm water en sop”. Om een mooi en streeploos resultaat te krijgen adviseert de glazenwasser Enschede je het volgende. “Doe er een klein scheutje schoonmaakazijn bij. Verder heb je een goede ramentrekker nodig en een inwasser, zoals een spons. Omdat je niet alleen efficiënt, maar ook veilig wil werken, maak je ook gebruik van een stevige ladder of huishoudtrapje. Met deze basisbenodigdheden ga je een heel eind komen”, aldus de glazenwasser Enschede.

Handige tips van de glazenwasser Enschede

Als je op hoogte moet werken, zorg dan dat je trap stevig staat; een ongeluk zit in een klein hoekje en een val van een trap of ladder komt vaker voor dan je denkt. Gebruik je een sop, laat dan middelen als spiritus of ammoniak achterwege. Spiritus kan op den duur een waas geven en ammoniak kan het verf van je kozijnen aantasten. Je raamafnemer is gemaakt van rubber. Rubber is een natuurproduct dat gemakkelijk vervuilt of beschadigingen oploopt. Maak het rubber na het wassen grondig schoon en laat het niet in de volle zon uitdrogen. Beoordeel de kwaliteit van het rubber voordat je begint met ramen zemen. Voeg je schoonmaakazijn toe aan je sop, doe het dan voorzichtig. Het middel is geconcentreerd en kan vervelend bijten. Begin eerst met het schoonmaken van je kozijnen voordat je aan de ramen begint.

Hoe vaak je ramen wassen? Glazenwasser Enschede legt het uit

Het droogtrekken van je ramen vergt in het begin wat oefening. Het makkelijkst en meest efficiënt is een vloeiende beweging in een S-patroon. Je begint in de rechterbovenhoek en trekt het water horizontaal weg, totdat je beneden bent aangekomen. Ben je linkshandig, dan begin je in de linkerbovenhoek. Dat werkt het makkelijkst. Eens in de twee tot vier weken is volgens je glazenwasser uit Enschede ruim voldoende. Uiteraard doe je dit iets vaker, mocht er Saharazand in de lucht zitten, of wanneer herfststormen je ramen sneller vervuilen.

Zelf je ramen wassen of uitbesteden?

Niet iedereen heeft zin en tijd om zelf de ramen te lappen. Ook mensen met duidelijke hoogtevrees, van wie er veel meer zijn dan je denkt, kunnen het beter niet zelf doen. Neem contact op met de glazenwasser Enschede en besteed deze klus uit.